Općina Centar učestvuje u projektu ''Etika u filozofiji življenja''

U Prvoj gimnaziji u Sarajevu (Gimnazijska 3) održana je 10. marta 2015. godine manifestacija koja je označila početak realizacije projekta ''Etika u filozofiji življenja, etika poslovanja – stop korupciji, odgoj, obrazovanje, dijalog, mladi za mlade''.
Općina Centar učestvuje u projektu ''Etika u filozofiji življenja''

Fatima Hukić, predsjednica Udruženja ''Djeca stubovi svijeta'' koje realizuje ovaj projekt, naglasila je u uvodnom izlaganju da je svrha projekta da se kroz organizovanje tribina utiče na mlade - učenike osnovnih i srednjih škola u BiH da usvajaju visoka moralna načela i kvalitetno obrazovanje te da im se ukaže na značaj etičkog življenja bez korupcije.

 

Podršku ovom projektu dao je i Ured Visokog predstavnika u BiH, te Općina Centar u čije ime je manifestaciji prisustvovao Slaven Kovačević, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar. Kovačević je tom prilikom kazao: –Ono što vam želim poručiti, u ime lokalnih vlasti Općine Centar, je da projekt smatramo veoma važnim i stoga se želimo zahvaliti što ste nas uključili u njegovu realizaciju. Za učešće u ovom projektu odabrali smo dvije osnovne škole sa Centra - ''Hasan Kaimija'' na Soukbunaru i ''Isak Samokovlija'' na Marijin Dvoru. Nama je važno da ove dvije škole, koje egzistiraju u dvije različite sredine, dođu do zajedničkog cilja odnosno da njihovi učenici spoznaju značaj etike koja se može ugraditi u sve sfere društva. Jako je važno da izgradimo nove generacije mladih ljudi koji će povesti ovu zemlju naprijed na temeljima etike i biti stubovi nekog novog bosansko-hercegovačkog društva– rekao je Kovačević.

 

Na kraju manifestacije su Fatima Hukić i direktor Prve gimnazije Kenan Novalija potpisali memorandum o razumjevanja, dok su ostali prisutni potpisali povelju o pristupanju pomenutom projektu, među kojima je i Slaven Kovačević koji je to uradio u ime Općine Centar.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti