Učenici škole ''Alija Nametak'' pobjednici odbojkaškog takmičenja

U sportskoj sali FIS-a u utorak, 10. marta 2015. godine odigrane su finalne odbojkaške utakmice, čime je okončano općinsko takmičenje u odbojci koje za dječake i djevojčice iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar realizuje Služba za obrazovanje, kulturu i sport u saradnji sa Javnom ustanovom ''Centar za sport i rekreaciju''.
Učenici škole ''Alija Nametak'' pobjednici odbojkaškog takmičenja

U utakmicama koje su igrale djevojčice postignuti su sljedeći rezultati: OŠ ''Alija Nametak'' – OŠ ''Nafija Sarajlić'' 2:0, OŠ ''Alija Nametak'' - OŠ Katoličkog školskog centra  2:0, OŠ Katoličkog školskog centra - OŠ ''Nafija Sarajlić'' 2:0.

 

Postignutim rezultatima ženska odbojkaška ekipa Osnovne škole ''Alija Nametak'' je osvojila prvo mjesto na takmičenju, druga je ekipa OŠ Katoličkog školskog centra, a treće mjesto je pripalo djevojčicama iz Osnovne škole ''Nafija Sarajlić''.

 

Nakon ovog su igrali dječaci iz tri škole, pri čemu su postignuti sljedeći rezultati: OŠ ''Alija Nametak'' – OŠ ''Musa Ćazim Ćatić'' 2:0, OŠ ''Alija Nametak''- OŠ ''Safvet-beg Bašagić'' 2:1, OŠ ''Musa Ćazim Ćatić'' - OŠ ''Safvet-beg Bašagić'' 2:1.

 

Pobjedom u dvije utakmice odbojkaši Osnovne škole ''Alija Nametak'' su obezbijedili prvu poziciju na takmičenju, drugo mjesto je pripalo učenicima OŠ ''Musa Ćazim Ćatić'', a treće ekipi iz OŠ ''Safvet-beg Bašagić''.

 

Na kraju takmičenja pomoćnica načelnika Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero je ekipama uručila medalje, njihovim školama diplome za plasman, dok će nastavnicima tjelesnog i zdravstvenog odgoja biti uplaćene novčane nagrade u iznosu od 100, 70 i 50 KM za prvo, drugo i treće osvojeno mjesto na takmičenju.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti