Predstava za osnovce ''Princeza Zemlja, zemljožderi i vitezovi''

U srijedu, 11. marta 2015. godine na sceni Centra za kulturu Sarajevo (Jelića 1) bit će upriličene dvije izvedbe predstave za djecu ''Princeza Zemlja, zemljožderi i vitezovi'' koju će u 10 sati pogledati učenici osnovnih škola ''Safvet-beg Bašagić'' i ''Hasan Kikić'', a u 12 sati učenici škola ''Nafija Sarajlić'' i OŠ ''Hasan Kaimija''.
Predstava za osnovce ''Princeza Zemlja, zemljožderi i vitezovi''

 Općina Centar je pokrovitelj ove predstave u kojoj se govori o ekologiji, reciklaži otpada i zaštiti princeze Zemlje, pravilnom odgoju djece kroz uspostavljanje prijateljstava sa biljkama i životinjama.

Ovaj pozorišni komad je napravljen prema istoimenoj knjizi autorice Sanele Rađo, a dramatizaciju je uradila Biljana Semiz-Krunić. U predstavi glume Alisa Čajić, Mia Čotić, Sanjin Arnautović i Emir Fejzić, koji je ujedno i režiser predstave.

Na sceni u Jelićevoj predstavu ''Princeza Zemlja, zemljožderi i vitezovi'' su ranije gledali i učenici od prvog do petog razreda osnovnih škola ''Nafija Sarajlić'', ''Hasan Kaimija'', ''Isak Samokovlija'', ''Vladislav Skarić'' i ''Silvije Strahimir Kranjčević'' te štićenici Dječijeg doma Bjelave.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti