Predsjedavajući Ajnadžić obišao dvije osnovne škole u Centru

Prilikom posjete sarajevskim osnovnim školama ''Isak Samokovlija'' (Fra Anđela Zvizdovića 1) i ''Hasan Kaimija'' (Cicin Han 93) 9. marta 2015. godine predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić je sa njihovim direktorima razgovarao o unapređivanju saradnje Općine Centar i ovih obrazovnih ustanova.
Predsjedavajući Ajnadžić obišao dvije osnovne škole u Centru

-Općinsko vijeće Centar želi kroz realizaciju nekoliko pilot projekata, osim unapređenja naše međusobne saradnje, također doprinijeti poboljšanju nastavnog procesa i uslova rada i boravka u školama. Stoga je u planu da se u saradnji sa osnovnim i srednjim školama sa područja Centra realiziraju projekti: ''Značaj osnovnog i srednjeg obrazovanja u lokalnoj zajednici'', ''Borba protiv maloljetničke delinkvencije'', ''Korupcija i borba protiv korupcije'', ''Evropska unija i integracije''– najavio je Ajnadžić.

 

Direktor Osnovne škole ''Isak Samokovlija'' Kenan Vučijak je svog gosta informisao  da je zadnje tri godine povećan broj upisane djece u prvi razred ove škole, gdje trenutno nastavu pohađa oko 700 djece od kojih većina dolazi iz drugih dijelova grada, što govori o dobrim kvalifikacijama ove obrazovne ustanove.

 

–Iako osnovno školstvo nije u njenoj nadležnosti Općina Centar se do sada pokazala kao najbolji donator naše škole. Ove godine smo Komisiji Općinskog vijeća za obrazovanje uputili zahtjev za sufinansiranje pet projekata. Sada nam je najveći problem obnova dovodnih cijevi grijanja koje datiraju još iz 1959. godine. Također u planu imamo uređenje vanjskog igrališta– kazao je Vučijak i dodao da u školi ''Isak Samokovlija'' nije bilo zabilježenih slučajeva maloljetničke delinkvencije među učenicima, zahvaljujući naporima nastavnog osoblja i uprave škole.

 

Prilikom Ajnadžićeve posjete školi ''Hasan Kaimija'' na Soukbunaru njen direktor Alija Džigal je naglasio veoma dobru dosadašnju saradnju sa Općinom Centar. -Svake godine, koliko je to moguće, Općina Centar finansijski pomaže projekte ove škole, tako da smo jedna od rijetkih osnovnoškolskih ustanova koja ima opremljene sve kabinete– kazao je Džigal i dodao da je za upravu škole sada najveći prioritet zamjena dotrajalog limenog krova na zgradi škole te uređenje vanjskog školskog igrališta.

 

Nakon obilaska prostorija škole ''Hasan Kaimija'' Ajnadžić je kazao: -Ono što smo danas vidjeli zaslužuje iznimno veliko poštovanje, stoga upućujemo čestitku direktoru i uposlenima te naravno učenicima i njihovim roditeljima koji daju podršku da se ima ovako kvalitetan sistem obrazovanja i moj je utisak da je vaša škola među najboljim osnovnim školama u Kantonu Sarajevo.–

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti