Predavanje za volontere o informacionom sistemu Općine

Služba za informatiku i informisanje je, u okviru programa stručnog usavršavanja općinskih uposlenika, organizovala za novoprimljene volontere koji rade u općinskim službama predavanje o informacionom sistemu Općine Centar koje je održano 6. marta 2015. godine.
Predavanje za volontere o informacionom sistemu Općine

 Pomoćnik načelnika za informatiku i informisanje Zlatko Voljevica je zaželio dobrodošlicu volonterima i upoznao ih o osnovama korištenja računara. 

Predavač Samir Širić, stručni saradnik za informatiku je tokom prvog dijela izlaganja predstavio historijat razvoja informacionog sistema u Općini Centar u posljednjih 20 godina. Od kada je 1999. godine pokrenuta općinska web stranica pa do danas, prateći svjetske informacione trendove, napravljen je značajan iskorak uvođenjem elektronske uprave.

Volonteri su upoznati o njihovim pravima i obavezama prilikom korištenja informatičke opreme, Interneta, Intraneta i e- maila, sa akcentom na zaštitu informacionog sistema. Bilo je riječi i o propisima o korištenju informatičke opreme.

–Namjera nam je bila da ukažemo i na najčešće probleme u radu. Nakon ove prezentacije volonteri koji posjeduju računar na radnom mjestu će imati pristup općinskom informacionom sistemu i koristiti ga uz dopuštenja šefova službi i Službe za informatiku i informisanje, rekao je Širić.

-Za informacioni sistem i ispravnost opreme zadužena je Služba za informatiku i informisanje i bilo kakvo samoinicijativno instaliranje programa i aplikacija, rastavljanje računara, mijenjanje elemenata i sličnih radnji nisu dozvoljene. Zaposlenikovo je samo da koristi postojeće aplikacije, a ako ima neku sugestiju ili prijedlog može se obratiti uposlenicima naše službe. Računari nisu naše privatno vlasništvo, nego je ovo općinski računar za koje je društvo izdvojilo sredstva za kupovinu, samim tim naša odgovornost je veća i molimo da se računari ni u kom slučaju ne koriste u privatne svrhe- naglasio je Voljevica.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti