Javna tribina o Urbanističkom projektu ''Tehnički fakulteti-Koševo''

Nakon što je Općinsko vijeće Centar donijelo Odluku o pristupanju izradi Urbanističkog projekta ''Tehnički fakulteti-Koševo'' i usvojilo projektni program, osnovna koncepcija ovog planskog dokumenta prostornog uređenja bit će predstavljena na javnoj tribini 12. marta 2015. godine u 16,30 sati u velikoj sali Općine Centar, Mis Irbina 1.

 Urbanistički projekt ''Tehnički fakulteti-Koševo'' obuhvata prostor površine 6,5 hektara na Koševu gdje su locirani Arhitektonski i Građevinski fakultet i četiri naučna instituta. Na osnovu koncepta urbanističko-arhitektonskog rješenja kojeg je predložio Arhitektonski fakultet, predviđa se na tom prostoru uvođenje novih sadržaja u cilju kvalitetnijeg funkcionisanja zone i njenog definisanja u prepoznatljiv kampus tehničkih fakulteta. Tako je planirana izgradnja tri objekta unutar kompleksa fakulteta (gdje bi bili izložbeni paviljon, maketarnica, prostorije za foto klub studenata i drugo) sa podzemnom garažom, kao i izgradnja sportske dvorane.

Nosilac izrade Urbanističkog projekta je Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo. Odredbama člana 7. Uredbe o jedinstvenoj metodologiji za izradu dokumenata prostornog uređenja utvrđena je obaveza uključivanja javnosti u svim fazama pripreme i izrade dokumenata prostornog uređenja, kroz postupak organizovanja javnih tribina, okruglih stolova, javnih rasprava...

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti