Odigrane utakmice B grupe u odbojci za djevojčice

U utorak, 3. marta 2015. godine u sportskoj dvorani FIS-a (Mis Irbina 10) učenice iz četiri osnovne škole sa područja općine Centar odigrale su šest utakmica grupe B odbojkaškog takmičenja za djevojčice.
Odigrane utakmice B grupe u odbojci za djevojčice

U utakmicama su postignuti sljedeći rezultati: OŠ ''Alija Nametak'' – OŠ ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'' 2:0, OŠ ''Vladislav Skarić'' – OŠ ''Musa Ćazim Ćatić'' 2:0, OŠ ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'' – OŠ ''Musa Ćazim Ćatić'' 2:1, OŠ ''Alija Nametak'' - OŠ ''Vladislav Skarić'' 2:0, OŠ ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'' - OŠ ''Vladislav Skarić'' 2:1, OŠ ''Alija Nametak'' - OŠ ''Musa Ćazim Ćatić'' 2:0.

 

Učenice škole ''Alija Nametak'' su uspjele, nakon tri pobjede, osvojiti šest bodova i prvo mjesto u grupi B i tako obezbijediti plasman u finale ovog odbojkaškog takmičenja. Drugo mjesto je pripalo učenicama OŠ ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'' sa osvojena četiri boda, dok je bod manje i treće mjesto osvojila ekipa Osnovne škole ''Vladislav Skarić''. Na posljednjem mjestu u grupi B su odbojkašice OŠ ''Musa Ćazim Ćatić'' sa osvojenim jednim bodom.

 

U dosadašnjem toku takmičenja plasman u finale iz grupe A osigurale su odbojkašice Osnovne škole Katoličkog školskog centra. Nastavak takmičenja je 5. marta 2015. godine kada su na programu utakmice grupe C. Tradicionalno općinsko takmičenje u odbojci za učenice iz 11 osnovnih škola organizuje Služba Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport u saradnji sa Javnom ustanovom ''Centar za sport i rekreaciju''.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti