Prijem novih volontera u Općinu Centar

U Općini Centar je 26. februara 2015. godine upriličeno potpisivanje ugovora sa šest mladih osoba sa fakultetskom diplomom kojima je pružena mogućnost da narednu godinu dana volontiraju u općinskim službama.
Prijem novih volontera u Općinu Centar

Prilikom potpisivanja ugovora volonteri su upoznati o njihovim pravima i obavezama tokom volontiranja u Općini Centar. Za volonterski rad, koji nije radni odnos, oni imaju pravo na novčanu naknadu u iznosu od 35 posto od najniže plaće u Federaciji BiH koja je utvrđena za visoku stručnu spremu.

 

Ovi mladi ljudi izrazili su zadovoljstvo i zahvalnost jer im je pružena prilika da steknu prvo radno iskustvo.

 

-Duže od godinu i pol dana sam tražila priliku da završim pripravnički staž i nisam uspjela da to i ostvarim. Evo pružila se velika šansa da kroz volonterski rad napredujem, nastavim obrazovanje i lakše dođem do posla, kazala je Aida Štrbo koja je diplomirala 2013. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

 

Najda Delić diplomirala je na Pravnom fakultetu 2014. godine i posljednjih nekoliko mjeseci bezuspješno je pokušavala pronaći posao.

 

-Od prvog dana prijavila sam se na evidenciju Službe za zapošljavanje KS. Tražila sam posao, ali bezuspješno. Nisam ni sanjala da će mi biti pružena ovakva prilika. Ovo mi mnogo znači i u narednih godinu dana ću dati sve od sebe da opravdam povjerenje koje mi je ukazano. Također, radujem se svemu što ću naučiti kroz rad u Općini Centar, istakla je Najda.

 

Općina Centar još od 2001. godine pruža priliku mladim osobama da steknu prvo radno iskustvo koje će im pomoći u pronalasku stalnog zaposlenja. Tako je od 2001. godine do danas volonterski staž u Općini Centar obavilo 430 mladih osoba.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti