Finansijska podrška zimskim pripremama Fudbalskog kluba Sarajevo

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević ugostio je 26. februara 2015. godine direktora Fudbalskog kluba Sarajevo Dinu Selimovića. Tom prilikom Bećirević i Selimović potpisali su protokol kojim je Općina Centar izdvojila sredstva za sufinansiranje zimskih priprema igrača FK Sarajevo.
Finansijska podrška zimskim pripremama Fudbalskog kluba Sarajevo

Prema riječima Bećirevića, Općina Centar godinama pomaže rad FK Sarajevo.

-Općina Centar je bila uz FK Sarajevo kad je bilo najteže. Sada FK Sarajevo očekuju bolji dani u kojima će biti ostvareni i zapaženiji rezultati, ali u vremenu kad je bilo najteže mi smo bili tu. Zbog kluba, svih ljudi, ali i samog imena i brenda, istakao je Bećirević.

 

Selimović se zahvalio na podršci i razumijevanju koje ova lokalna zajednica ima prema sportskim klubovima.

 

-Sigurno je da je Općina Centar jedan od najpouzdanijih partnera Fudbalskog kluba Sarajevo. Veoma smo zahvalni prije svega načelniku Bećireviću, a zatim i Općinskom vijeću. Oni već nekoliko godina imaju sluha i razumijevanja za podršku razvoja FK Sarajevo. Mi smo klub koji predstavlja općinu Centar i glavni grad Bosne i Hercegovine i ova sredstva su nam prije svega značajna da ostvarimo sportske ciljeve na koje bi u budućnosti svi trebali da budemo ponosni. Svojim radom u proteklih nekoliko godina pokazali smo da smo društveno odgovoran klub koji ispunjava sve svoje obaveze i zbog toga smatram da zaslužujemo podršku. Nadam se da ćemo imati ovako dobru saradnju i u narednim godinama, naglasio je Selimović.

 

Sredstva koja su predviđena pomenutim protokolom nisu jedina pomoć koju Općina Centar pruža FK Sarajevo. Naime, Općina je u ovogodišnjem budžetu izdvojila 50 hiljada maraka Javnoj ustanovi Centar za sport i rekreaciju, a ovaj novac bit će utrošen na održavanje zelenila na stadionu Asim Ferhatović Hase na kojem FK Sarajevo odigrava domaće utakmice.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti