Pomoć porodicama radnika nastradalih na gradilištu na Marijin Dvoru

U Općini Centar 25. februara 2015. godine su predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić, sekretar općinskog organa uprave Jasna Beba, savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić i pomoćnik načelnika za rad, zdravstvo i socijalna pitanja Osmo Babić ugostili porodice Enesa i Razima Halilovića koji su 28. januara 2015. godine smrtno stradali na gradilištu objekta u Ulici Hiseta na Marijin Dvoru.
Pomoć porodicama radnika nastradalih na gradilištu na Marijin Dvoru

 

Predstavnici Općine su prilikom ovog susreta uručili porodicama nastradalih radnika simboličnu pomoć u iznosu od po 2.000 KM. Odluku da se pomogne tim porodicama donijelo je Općinsko vijeće Centar na sjednici 29. januara 2015. godine.

 

-I ovom prilikom želim naglasiti da suosjećamo sa vama i da su naša srca uz vas. Pomoći ćemo vam koliko god to budemo mogli i u budućnosti ćemo vam biti na raspolaganju- rekao je Ajnadžić i dodao da je načelnik Dževad Bećirević izrazio žaljenje što nije u mogućnosti da prisustvuje današnjem prijemu.

 

Jasna Beba je naglasila kako je ova donacija samo mali znak pažnje. -Strašna nesreća koja se desila pogodila je i nas kao organ uprave i sve stanovnike općine Centar. Slični slučajevi se nažalost dešavaju i mi smo sigurni da će vrijeme pokazati zašto se ova tragedija dogodila. Vi sada morate izvesti vašu djecu na pravi put, a mi ćemo, zajedno sa ostalima koji to žele, pomoći u skladu sa našim mogućnostima. Ovo je samo mali znak pažnje, jer vam želimo pokazati koliko suosjećamo sa vama. Za vas je ova kuća uvijek otvorena, bez obzira koliko ste kilometara udaljeni od nas. Vama želim sve najbolje, a vašoj djeci da budu još bolji učenici, da završe škole i sebi obezbijede bolju budućnost- kazala je Beba.

 

Porodice nastradalih radnika su ovom prilikom zahvalile Općini Centar na čelu sa načelnikom Bećirevićem na podršci koja im je ukazana u ovoj teškoj situaciji.

 

Da podsjetimo, predstavnici Općine Centar predvođeni predsjedavajućim Ajnadžićem su 5. februara 2015. godine posjetili Nevzeta Halilovića, teško povrijeđenog radnika u toj nesreći koji se liječio na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti