Predstavnici Udruženja vojnih penzionera u posjeti Općini Centar

Predstavnici Udruženja penzionera vojnih osiguranika Kantona Sarajevo posjetili su 23. februara 2015. godine Općinu Centar gdje ih je ugostila Zakira Šero, pomoćnica općinskog načelnika za obrazovanje, kulturu i sport.
Predstavnici Udruženja vojnih penzionera u posjeti Općini Centar

 Tom prilikom su predsjednik i sekretar Udruženja Sabahudin Mahmić i Izet Islamović prezentirali podatke o realizaciji projekta pomoći njihovim članovima koji su u stanju socijalne potrebe. Za taj projekt Općina Centar je izdvojila 2.500 KM.

–Zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar tokom prošle godine pomogli smo socijalno ugroženim i bolesnim članovima Udruženja penzionera vojnih osiguranika Kantona Sarajevo. Nabavili smo potrebne lijekove i pakete sa osnovnim prehrambenim namirnicama za sedam teško bolesnih članova našeg udruženja. Osim toga, obezbijedili smo određenu količinu zimnice za naše članove koji su slabijeg socijalnog statusa i finansijski pomogli jednom teško bolesnom penzioneru. Zahvaljujemo se načelniku Dževadu Bećireviću i njegovoj pomoćnici Zakiri Šero za saradnju koja će, nadamo se, biti nastavljena na obostrano zadovoljstvo– kazao je Mahmić koji je ovom prilikom uručio Zakiri Šero zahvalnicu za nesebičnu podršku radu Udruženja penzionera vojnih osiguranika Kantona Sarajevo. 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti