Predavanje o kodeksu ponašanja uposlenika općinskih službi

U okviru Programa stručnog usavršavanja uposlenika Općine Centar, kojeg je odobrio općinski načelnik Dževad Bećirević, održano je 18. februara 2015. godine u Općini predavanje o Kodeksu oblačenja i ponašanja uposlenika Općine Centar.
Predavanje o kodeksu ponašanja uposlenika općinskih službi

Predavač Jasmina Fazlić, stručni saradnik u Službi za obrazovanje, kulturu i sport je prisutnima govorila o principima i pravilima ponašanja državnih službenika i namještenika, zaštiti javnog interesa, sprečavanju sukoba interesa i zloupotrebe položaja, postupanju sa informacijama, političkoj neutralnosti, ophođenju sa strankama, međusobnim odnosima uposlenika, odijevanju na radnom mjestu i očuvanje zdravog radnog okruženja.

 

-Predavanje se baziralo na Etičkom kodeksu za državne službenike u Federaciji BiH, koji je zasnovan na Zakonu o državnoj službi u Federaciji BiH. Uvođenjem ISO standarda Općina Centar je uvela i proceduru pod nazivom ''Kodeks ponašanja''. Njegovim prihvatanjem i dosljednom primjenom želimo održati primjeren nivo profesionalnog odnosa i kulture u cilju promovisanja zaštite poslovnog odnosno sveukupnog ugleda Općine Centar– kazala je Fazlić.

 

Predavanju su prisustvovali uposlenici iz Kabineta općinskog načelnika, Službe za obrazovanje, kulturu i sport i Službe za inspekcije poslove.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti