Aktivnosti na poboljšanju stanja u javnim ustanovama Općine Centar

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić održao je 13. februara 2015. godine u Općini Centar sastanak sa Jasminom Polić i Senadom Bostandžićem - direktorima ''Centra za sport i rekreaciju'' i ''Centra za kulturu''- javnih ustanova čiji je osnivač Općina Centar.
Aktivnosti na poboljšanju stanja u javnim ustanovama Općine Centar

Na sastanku je razgovarano o implementiranju zaključaka Općinskog vijeća Centar o usklađivanju osnivačkih akata ovih ustanova sa odlukama Vijeća, te na koji način zakonodavna vlast Općine Centar može dati doprinos unapređivanju njihovog funkcionisanja, načina finansiranja, rješavanja imovinsko-pravnih odnosa te ustroja osnivačkih akata.

 

-Zadovoljni smo dosadašnjim tokom provedbe odluka Općinskog vijeća Centar koje su implementirane u osnivačke dokumente ove dvije javne ustanove. Predstoji nam  implementacija ovih odluka kad je riječ o upravljačkim strukturama ustanova, što će uskoro biti na dnevnom redu zasjedanja Općinskog vijeća Centar. Ove aktivnosti su također podrška saradnji izvršne vlasti Općine Centar sa javnim ustanovama čiji je osnivač Općina. Svjesni smo da ''Centar za kulturu'' i ''Centar za sport i rekreaciju'' imaju određene probleme u radu, u čije rješavanje će biti uključena i zakonodavna i izvršna vlast Općine Centar. Nastojat ćemo otkloniti sve prepreke njihovom poslovanju kako bi ove ustanove postale finansijski samoodržive- rekao je Ajnadžić.

 

Direktorica ''Centra za sport i rekreaciju'' Jasmina Polić je kazala da je ovaj sastanak nastavak kontinuirane saradnje sa Općinom Centar. –Danas smo razgovarali o razvojnom aspektu ''Centra za sport i rekreaciju''. Na opšte zadovoljstvo usaglasili smo stavove i dobili podršku za dalje korake u cilju realizacije razvojnih projekata našeg centra– naglasila je Polić.

 

Direktor ''Centra za kulturu'' Senad Bostandžić je kazao da se nada kako će ova godina biti presudna za rješavanje pitanja od kapitalnog značaja za tu ustanovu.

-Putem kvalitetnih sadržaja u ''Centru za kulturu'' i Centru za mlade na Gorici pokušavamo što više djece i omladine uključiti u naše projekte. Rješavanjem statusa ''Centra za kulturu'' bit ćemo u mogućnosti da sa našim projektima konkurišemo za sredstva kod domaćih organizacija ili određenih fondova Evropske unije– dodao je Bostandžić.

Današnjem sastanku je također prisutvovao i Adil Katica, savjetnik predsjedavajućeg Vijeća.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti