Dobra saradnja lokalne zajednice i Prve policijske uprave

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić i dopredsjedavajući Vijeća Slaven Kovačević održali su 11. februara 2015. godine u Općini Centar sastanak sa načelnikom Prve policijske uprave Fahrudinom Halačom. Na sastanku je bilo riječi o aktuelnom stanju sigurnosti na području Centra. Halač je upoznao predstavnike zakonodavne vlasti Općine Centar o programu i aktivnostima koje Prva policijska uprava provodi na terenu.
Dobra saradnja lokalne zajednice i Prve policijske uprave

–Prije svega želim naglasiti da ostvarujemo odličnu saradnju sa Općinom Centar i načelnikom Dževadom Bećirevićem. Pomoć koju nam pruža Općina u vidu donacija podiže stepen sigurnosti na području Centra, a i šire. Ovom prilikom bih istakao da je Prva policijska uprava prvi put u zadnjih petnaest godina maksimalno kadrovski popunjena kada je riječ o policajcima na terenu- rekao je Halač.

 

Predsjedavajući Ajnadžić je ocijenio da je saradnja zakonodavne i izvršne vlasti Općine Centar sa Prvom policijskom upravom na najvećem mogućem nivou te da će Općina i dalje, u skladu sa mogućnostima, pomagati i pružati materijalnu podršku  Prvoj policijskoj upravi u cilju stvaranja što boljeg i sigurnijeg okruženja u kojem građani žive.

 

–Želim naglasiti da zakonodavna vlast Općine Centar vodi brigu o dešavanjima na njenoj teritoriji, naročito kada je u pitanju sigurnosna situacija. Za mjesec mart planiramo zajedno sa Prvom policijskom upravom akciju u koju će biti uključeno rukovodstvo Općine, predsjednici savjeta i sekretari mjesnih zajednica s ciljem praćenja i poboljšanja sigurnosti na području lokalne zajednice. Policija to sve ne može sama i naša je želja da se kao lokalna zajednica aktivnije uključimo u rješavanje gorućih problema bezbjednosti– istakao je Ajnadžić.

 

Dopredsjedavajući Kovačević je rekao da postoji ideja da se, u cilju poboljšanja opće sigurnosne situacije, u svakoj mjesnoj zajednici uvede kvartovski policajac i dodao da je na 27. redovnoj sjednici Općinskog vijeća usvojena inicijativa za formiranje Savjeta za sigurnost građana općine Centar, po modelima iz evropskih zemalja.

 

-To bi značilo aktivno uključivanje građana u saradnju sa policijom i lokalnim vlastima na prevenciji problema iz oblasti sigurnosti. Savjet, kojeg će sačinjavati predstavnici svih 15 mjesnih zajednica, Prve policijske uprave i rukovodstvo Općinskog vijeća, redovno će razmatrati pitanja općeg stanja sigurnosti na području Centra– rekao je Kovačević.

Sastanku je prisustvovao i vijećnik Dževad Topić.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti