Potpisani okvirni sporazumi za održavanje cesta na Centru

Nakon okončanja propisane procedure koja se provodi u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH, načelnik Dževad Bećirević je u ime Općine Centar, početkom ove godine potpisao dva okvirna sporazuma za izvođenje radova na izgradnji, rekonstrukciji i redovnom održavanju lokalnih i nekategorisanih cesta na području općine Centar u periodu od 2015. do 2017. godine.
Potpisani okvirni sporazumi za održavanje cesta na Centru

Prvi sporazum je potpisan sa građevinskom firmom ''Grakop'' iz Kiseljaka. U ime ove firme sporazum je potpisao njen direktor Šukrija Melezović. Sporazumom se ''Grakop'' obavezuje da će tokom 2015. godine održavati saobraćajnice na području sedam mjesnih zajednica Centra: Betanija-Šip, Ciglane-Gorica, Donji Velešići, Koševsko brdo, Marijin dvor-Crni vrh, Pionirska dolina-Nahorevo i Soukbunar.

 

Drugi okvirni sporazum za redovno održavanje lokalnih i nekategorisanih ulica načelnik Bećirević je potpisao sa direktorom firme ''Bosman'' d.o.o. Sarajevo Sunijom Jahićem. Ova firma će biti zadužena za lokalne i nekategorisane ceste na području sljedećih mjesnih zajednica: Bardakčije, Breka-Koševo II, Džidžikovac-Koševo I, Hrastovi-Mrkovići, Mejtaš-Bjelave, Park-Višnjik, Skenderija-Podtekija i Trg oslobođenja-Centar.

 

Na osnovu potpisanih sporazuma, izvođači radova se obavezuju da će radove izvoditi u skladu sa usvojenom projektnom dokumentacijom, odredbama Zakona o cestama Federacije BiH, Pravilnikom o održavanju javnih cesta, te u skladu sa važećim tehničkim propisima i standardima.

 

Za  izgradnju, rekonstrukciju, sanaciju i redovno održavanje lokalnih cesta u 2015. godini planirano je u budžetu Općine Centar 1.730.000 KM, a za nekategorisane ceste 1.050.000 KM.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti