Kontrola higijenske ispravnosti pitke vode na lokalnim vodovodima

Općina Centar je i ove, kao i prethodnih godina u svom budžetu obezbijedila finansijska sredstva za stalni nadzor, kontrolu i kontinuiranu dezinfekciju vode za piće na nekoliko lokalnih vodovoda.
Kontrola higijenske ispravnosti pitke vode na lokalnim vodovodima

Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar i Snježana Balta, direktorica Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo su potpisali ugovor na osnovu kojeg Općina u 2015. godini finansira, a Zavod radi analizu, ispitivanje i kontrolu vode na šest lokalnih vodovoda u Nahorevu i Mrkovićima: Stijena, Muharemovići, Kokorevac, Brda, Radava i Čavljak.

Ovim ugovorom, u vrijednosti 8.000 KM, Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo se obavezuje da tokom cijele 2015. godine na pomenutim izvorištima kontinuirano radi dezinfekciju pitke vode, a njegova sanitarna inspekcija će jednom mjesečno praviti bakteriološku analizu vode te kontrolisati nivo hlordioksida. Ugovorom je također predviđeno da se četiri puta godišnje obavlja fizičko-hemijska analiza vode. Na osnovu ovih ispitivanja inspekcija je u obavezi da mjesečno sačini zapisnik o sanitarno-higijenskom stanju lokalnih vodovoda.

 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti