Pomoć za zbrinjavanje starih i bolesnih osoba

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić i njegov zamjenik Slaven Kovačević posjetili su 4. februara 2015. godine Kantonalnu javnu ustanovu ''Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba'' u Nahorevskoj ulici 195 (nekadašnja bolnica ''Dr. Ernest Grin''), gdje su ih kao domaćini dočekali Nafa Dizdarević, direktorica Doma i Sejad Bečić, predsjednik Upravnog odbora ove ustanove.
Pomoć za zbrinjavanje starih i bolesnih osoba

Tom prilikom je predsjedavajući Ajnadžić naglasio da načelnik Općine Dževad Bećirević i Općinsko vijeće imaju poseban respekt prema humanom radu ove ustanove. –Od 230 štićenika Doma u Nahorevu 70 je bivših boraca, što je dodatni razlog da Općina Centar svake godine finansijski pomaže njegov rad. U ovogodišnjem općinskom budžetu smo izdvojili 30.000 KM koje ćemo donirati vašoj ustanovi– kazao je Ajnadžić, dok je Kovačević dodao da je budžet Općine Centar, kao glavni finansijski dokument, i razvojni i socijalni, što govori o našem opredjeljenju da dajemo podršku razvoju privrede i za poboljšanje socijalne situacije naših sugrađana.

 

Nafa Dizdarević se zahvalila na sveukupnoj podršci izvršne i zakonodavne vlasti Općine Centar radu ove socijalne i zdravstvene ustanove. -Saradnja sa Ajnadžićem traje još iz vremena kada je bio kantonalni ministar za boračka pitanja i kada smo dobili nekoliko plastenika gdje naši štićenici imaju radno-aktivnu terapiju. Prošlogodišnji iznos od 30.000 KM koje je Općina Centar donirala našoj ustanovi iskoristili smo za adaptaciju odjela za boravak osoba oboljelih od demencije, a kojeg ćemo uskoro svečano otvoriti- izjavila je direktorica Doma u Nahorevu i dodala da su se uspjeli povezati sa ustanovama ovog tipa u regionu kako bi putem aplikacija za IPA fondove obezbijedili dodatna sredstva za poboljšanje boravka štićenika i rada osoblja.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti