Sekcije u Centru za mlade na Gorici

Centar za mlade na Gorici u Ulici Avde Jabučice 52 od 2005. godine aktivno i kvalitetno osmišljava slobodno vrijeme mladih, pružajući im na raspolaganje svoje prostorije, tehničke mogućnosti i stručnu podršku kroz projekte iz domena obrazovanja i kulture.
Sekcije u Centru za mlade na Gorici

Centar za mlade na Gorici djeluje u okviru Centra za kulturu – javne ustanove čiji je osnivač Općina Centar koja finansira njihov rad i projekte.

U Centru za mlade na Gorici tokom cijele godine rade sljedeće sekcije: Likovna škola, Škola gitare, Književni klub za mlade, Škola plesa, Škola klavira, Multimedijalni projekt, Omladinski orkestar  i Škola pjevanja. Članstvo u ovim sekcijama, čiji su polaznici mladi od 15 do 30 godina, je besplatno. Sve informacije zainteresirani mogu dobiti u Centru za mlade na Gorici i putem telefona na broj 220-568, kao i e-mailom na adresu: centarzamlade@gmail.com.

Likovnu školu vodi Aida Filipović, profesorica likovnog obrazovanja i vaspitanja. Časovi slikanja se održavaju ponedjeljkom i četvrtkom od 18,30 do 21,30 sati.

Škola gitare Nastava, koju vodi  Irhad Kuduz, realizira se u dva nivoa edukacije: početna i napredna grupa. Časovi gitare se održavaju ponedjeljkom od 18 do 22 sata, srijedom od 19 do 22 i petkom od 18 do 21 sat.

Književni klub vodi sarajevski književnik Mirsad Bećirbašić. Ova sekcija radi ponedjeljkom i četvrtkom od 19 do 22 sata.

Škola plesa, koju vodi Emina Beširević, mladima nudi mogućnost upoznavanja plesnih stilova i savladavanja plesnih pokreta a težište je usmjereno na moderne plesove. Časovi plesa su ponedjeljkom i četvrtkom od 19,30 do 22 sata.

Škola pjevanja počinje sa radom od subote, 7. februara 2015. godine. Vodit će je Ena Brdar, a časovi će se održavati utorkom i petkom od 19 do 22 sata.

Multimedijalni projekt, kojeg vodi Damir Kustura sa asistentom Sanjinom Arnautovićem, ima za cilj da mladi steknu znanje i vještine iz više oblasti scenske umjetnosti: filma, režije, glume... Termini radionice su subotom od 12 do 17 sati.

Pomenute sekcije rade u prostorijama Centra za mlade na Gorici.

Škola klavira, koju vodi Vildana Zvizdić, organizovana je za početnike ali i one koji već imaju muzičko obrazovanje. Časovi klavira su srijedom i petkom od 12 do 14 sati i to u prostorijama Centra za kulturu u Jelićevoj 1 sve do renoviranja pojedinih prostorija u Centru za mlade na Gorici.

Omladinski orkestarvodi Mirsad Hadrović. Termini su subotom od 14 do 18 sati , također u prostorijama Centra za kulturu u Jelićevoj 1.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti