Delegacija Općine Centar obišla požarom uništeno dobro na Nahorevu

Na 27. sjednici Općinskog vijeća Centar, održanoj 29. januara 2015. godine, vijećnici su jednoglasno podržali inicijativu predsjedavajućeg Vijeća Nedžada Ajnadžića da se iz općinskog budžeta, u skladu sa raspoloživim mogućnostima, izdvoji određena suma novca za pomoć Mehmedu Muharemoviću, uspješnom farmeru čije je poljoprivredno gazdinstvo u Nahorevu pretrpilo ogromne štete u požaru 15. oktobra 2014. godine. U požaru je izgorila velika zidana štala sa 32 grla sitne stoke, velike količine sijena, priključci za mehanizaciju, kombi, drvena građa...
Delegacija Općine Centar obišla požarom uništeno dobro na Nahorevu

 Tim povodom je delegacija Općine Centar, predvođena predsjedavajućim Općinskog vijeća Ajnadžićem i njegovim zamjenikom Slavenom Kovačevićem, 4. februara 2015. godine posjetila Mehmeda Muharemovića u Nahorevu kako bi saznali u kakvom je stanju njegovo imanje nakon požara i na koji način mu se može pomoći da što prije ponovo stavi u funkciju gazdinstvo. U delegaciji su također bili vijećnici Amer Kapo i Suvad Kerla, te savjetnici  Mustafa Resić i Adil Katica.

 

Predsjedavajući Ajnadžić je ovom prilikom kazao da Općinsko vijeće i općinska administracija moraju imati razumijevanje za razvoj privatnog poduzetništva, a pogotovo stočarstva. -Stoga smo odlučili pružiti podršku Muharemoviću u saniranju štete koja prema našim informacijama iznosi oko 400.000 KM. Vijeće je iskazalo spremnost da pomognemo u sanaciji nastale štete, što predstavlja naš skromni doprinos. Želimo da farmeri i stočari imaju povjerenja u lokalu vlast i mi ćemo im pomoći u skladu sa našim mogućnostima. Načelniku Dževadu Bećireviću smo uputili zahtjev za izdvajanje određenih sredstava za pomoć Muharemoviću koje će biti operativne u vrlo kratkom vremenskom roku– rekao je Ajnadžić.   

 

Domaćin Muharemović je informisao svoje goste da je do sada uspio završiti grube radove i da će tokom ove godine uraditi sve da objekt, u čiju izgradnju je uložio 100.000 KM, ponovo stavi u funkciju koju je imao prije požara. –Zahvaljujem se Općini Centar koja mi od prvog dana nakon tragedije pruža podršku, počev od uposlenika koji su prvih dana došli i volonterski pomagali u raščišćavanju zgarišta, pa do načelnika Dževada Bećirevića i Općinskog vijeća. Do sada sam primio stotine dobronamjernih telefonskih poziva ljudi koji su mi iskazivali podršku i ponudili pomoć– kazao je Muharemović, koji je nekoliko godina zaredom proglašavan ''Farmerom godine na području općine Centar'' i nagrađivan za njegov uspješan rad.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti