Općina Centar pomaže rekonstrukciju biblioteke na Arhitekturi

U utorak, 3. februara 2015. godine načelnik Općine Centar Dževad Bećirević je zajedno sa svojom pomoćnicom za obrazovanje, kulturu i sport Zakirom Šero posjetio Arhitektonski fakultet u Sarajevu (Patriotske lige 30).
Općina Centar pomaže rekonstrukciju biblioteke na Arhitekturi

Ovom prilikom načelnik Bećirević je sa dekanesom ove visokoškolske institucije Radom Čahtarević potpisao protokol o realizaciji 15.000 KM koje je Općina Centar izdvojila iz svog ovogodišnjeg budžeta Arhitektonskom fakultetu. Donacija je namijenjena za rekonstrukciju prostorija u kojima je smještena biblioteka Arhitektonskog fakulteta.

 

-Fakultetsku biblioteku, koja nije obnavljana od osnivanja naše ustanove, moramo prilagoditi savremenim obrazovnim standardima, što će biti neophodno za akreditaciju nastavnog plana i programa s ciljem priznavanja naše diplome u zemljama Evropske unije. Glavni projekt rekonstrukcije biblioteke je gotov i planiramo tokom 2015. godine okončati rekonstrukciju tog prostora. Zahvaljujem se na ovoj i dosadašnjoj podršci Općine Centar sa kojom imamo potpisan sporazum o saradnji– kazala je dekanesa Čahtarević. 

 

Prilikom posjete sarajevskom Arhitektonskom fakultetu načelnik Dževad Bećirević je obišao višenamjensku salu zvanu ''Burence'', koju koristi osoblje i studenti ovog i Građevinskog fakulteta - visokoškolskih ustanova koje su smještene u istoj zgradi. Općina Centar je za opremanje sale ''Burence'' 2012. godine izdvojila 20.000 KM iz svog budžeta.

 

Ovaj čin je nastavak dobre i uspješne saradnje centralne gradske općine i Arhitektonskog fakulteta koji posljednjih 67 godina vrhunski obrazuje mladi kadar.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti