U februaru se u FIS-u nastavlja sportski program za mališane

Jedan od niza projekata Općine Centar koji ima za cilj organizovano uključivanje što većeg broja djece u sportske aktivnosti je i besplatan sportsko-animacijski program za djecu koja pohađaju vrtiće na području središnje sarajevske općine.
U februaru se u FIS-u nastavlja sportski program za mališane

Ovaj sportski program za djecu predškolskog uzrasta, koji se realizira u saradnji sa Centrom za sport i rekreaciju, Općina Centar podržava već deset godina zaredom. Prvi dio programa u tekućoj školskoj godini realizovan je od 20. oktobra do 30. decembra 2014. godine. U tom periodu održano je 165 nastavnih sati, a projekt je obuhvatio 325 djece iz devet vrtića sa područja općine Centar. Nastava se odvijala u sali FIS-a ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom u terminima od 9 do 12 sati, uz stručno vodstvo profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja. Za djecu iz svih vrtića bio je organiziran prevoz do FIS-a i nazad.

Za realizaciju ovog projekta Općina Centar je izdvojila je 28.000 KM. Besplatan sportsko-animacijski program u FIS-u za djecu predškolskog uzrasta bit će nastavljen u februaru 2015. početkom drugog polugodišta i trajat će do kraja maja ove godine.

 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti