Pomoć Kaknju za sanaciju šteta usljed aktiviranog klizišta ''Bare''

Na prijedlog Službe civilne zaštite Općine Centar, općinski načelnik Dževad Bećirević odobrio je novčanu pomoć Općini Kakanj u iznosu od 15.000 KM za saniranje šteta usljed aktiviranog klizišta u naselju ''Bare'' i zbrinjavanje nastradalog stanovništva
Pomoć Kaknju za sanaciju šteta usljed aktiviranog klizišta ''Bare''

Ova novčana pomoć je dodijeljena iz budžeta Općine Centar za 2015. godinu iz sredstava namijenjenih za podršku drugim općinama u zaštiti i spašavanju od prirodnih i drugih nesreća.

Protokol o donaciji Općine Centar, kojeg je prethodno potpisao načelnik Dževad Bećirević, potpisao je u ime Općine Kakanj pomoćnik načelnika za finansije Džihad Berbić 22. januara 2015. godine u Općini Centar u prisustvu Vahida Bećirevića, pomoćnika načelnika za poslove civilne zaštite Općine Centar.

Ovom prilikom je Berbić uputio, u ime Općine Kakanj i načelnika Nermina Mandre, riječi zahvalnosti Općini Centar i Dževadu Bećireviću na donaciji. -Ovo je jedan pozitivan korak kojim smo ohrabreni. Vjerujte da je u našoj sredini vaša odluka pozdravljena. Nama je svaka pomoć dobrodošla i zaista vam hvala. Budite sigurni da će sredstva biti utrošena na najbolji mogući način za saniranje šteta i za pomoć ugroženim stanovnicima naselja Bare gdje je 4. januara 2015. godine uveče došlo do aktiviranja klizišta koje je odnijelo i jedan ljudski život- naglasio je Berbić.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti