Podrška Općine Centar zdravstvenoj zaštiti penzionera

U okviru kontinuirane brige o osobama treće životne dobi a posebno onima koji su socijalno ugroženi, Općina Centar je u prošloj godini iz svog budžeta izdvojila 35.000 KM Udruženju penzionera Centar Sarajevo za pomoć pri kupovini lijekova koji se ne nalaze na esencijalnoj listi kao i za banjsko liječenje članova Udruženja.
Podrška Općine Centar zdravstvenoj zaštiti penzionera

Zahvaljujući tim sredstvima, 875  članova Udruženja penzionera Centar je dobilo subvencije u pojedinačnim iznosima 40 KM za kupovinu lijekova. Isplata ove vrste pomoći je tokom godine u nekoliko navrata vršena putem povjerenika iz 15 mjesnih organizacija Udruženja koje djeluju u mjesnim zajednicama Općine Centar. Povjerenici Udruženja penzionera Centar su obilazili bolesne i iznemogle penzionere i uručivali im ta sredstva. Svaki korisnik ove subvencije je bio obavezan da, uz potpis, predoči račune iz apoteke, ček od penzije i ličnu kartu. U saradnji sa sekretarima mjesnih zajednica Općine Centar, odluke Izvršnog odbora Udruženja penzionera Centar o isplati ovih subvencija objavljuju se na oglasnim pločama mjesnih zajednica.

Osim za subvencioniranje nabavke lijekova koji nisu na esencijalnoj listi, Udruženje penzionera Centar je dobilo i 5.000 KM za realizaciju projekta ''Potreba zdravstvene zaštite članova udruženja penzionera Centar Sarajevo za 2014.godinu''. Sredstva su utrošena za desetodnevno banjsko liječenje u ''Reumalu'' u Fojnici za 11 penzionera.

Općina Centar od 2006. godine izdvaja budžetska sredstva za pomoć članovima Udruženja penzionera Centar u ostvarivanju zdravstvene zaštite. Za tu namjenu je u budžetu za 2015. godinu planirano također 35.000 KM.

 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti