Što prije izvršiti sanaciju oštećenog trotoara u Ulici Skenderija 39

Uvidom na terenu 20. januara 2015. godine u Ulici Skenderija broj 39, gdje se na osnovu pravosnažnog odobrenja za građenje izvode građevinski radovi na izgradnji stambeno-poslovnog objekta, urbanističko-građevinski inspektor Općine Centar je utvrdio da je došlo do oštećenja odnosno pucanja zida uz građevinsku jamu dubine 3,6 m usljed čega je došlo do propadanja dijela trotoara uz saobraćajnicu Skenderija.
Što prije izvršiti sanaciju oštećenog trotoara u Ulici Skenderija 39

Kako je održavanje Ulice Skenderija u nadležnosti Direkcije za puteve Kantona Sarajevo, općinski urbanističko-građevinski inspektor je sačinio zapisnik sa investitorom i predstavnikom Direkcije za puteve KS. Zapisnikom je utvrđeno da je policija označila tu lokaciju i obezbijedila je žutom trakom te da je Kantonalno javno komunalno preduzeće ''Rad'' postavilo crveno-bijelu traku i znakove čime je zatvorena jedna saobraćajna traka.

S obzirom na činjenicu da je do oštećenja odnosno propadanja trotoara došlo usljed pucanja zida uz građevinsku jamu, troškove sanacije trotoara će snositi investitor izgradnje stambeno-poslovnog objekta. Radove na sanaciji trotoara pomenute saobraćajnice, čije održavanje je u nadležnosti Direkcije za puteve KS, će vršiti KJKP ''Rad''. Zapisnikom je također konstatovano da je predstavnik Direkcije za puteve KS u obavezi da obavijesti i prikupi povratne informacije od svih vlasnika instalacija u oštećenom trotoaru. Vršilac nadzora u ime investitora je u obavezi da zajedno sa projektantom provjeri odobrenu projektnu dokumentaciju i pismeno se očituje da li je moguće izvršiti sanaciju po već odobrenom projektu ili je potrebna dodatna dokumentacija, te da o tome obavijesti Direkciju za puteve KS i Urbanističko-građevinsku inspekciju Općine Centar.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti