Općina Centar finansijski pomaže objavljivanje knjiga

Općina Centar, u namjeri da podstakne i promoviše književnu riječ, izdvaja u posljednjih deset godina sredstva iz svog budžeta za finansiranje izdavanja i nabavke knjiga. U toku navedenog perioda Općina je otkupila 152 naslova, odnosno 2.511 primjeraka knjiga.
Općina Centar finansijski pomaže objavljivanje knjiga

U prošlogodišnjem općinskom budžetu obezbijeđen je grant u iznosu 10.000 KM za pomoć pri objavljivanju i štampanju knjiga. Putem ovog granta nastoji se pomoći što većem broju autora prilikom objavljivanja knjige ili otkupom određenog broja primjeraka. U pravilu se ne vrši otkup istih djela ili djela istog autora u više navrata, osim u slučajevima kada se iskaže potreba za dodatnim primjercima.

Općinska služba za obrazovanje, kulturu i sport je u prošloj godini, na osnovu pristiglih zahtjeva, izvršila raspodjelu pomenutih sredstava. Kupljeno je šest naslova, odnosno 156 primjerka knjiga različite tematike. Dio sredstava usmjeren je kao pomoć za objavljivanje knjiga, te su na ovaj način u 2014. godini pomoć ostvarila četiri autora. Otkupljene knjige će, prema iskazanim potrebama, biti dodijeljene bibliotekama osnovnih škola, Biblioteci Grada Sarajeva, a određeni naslovi će ostati u biblioteci Općine Centar. 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti