Redovno zimsko održavanje saobraćajnica u Centru

Na zahtjev Službe Općine Centar za prostorno uređenje i komunalne poslove, djelatnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća ''Rad'' su u okviru redovnog održavanja saobraćajnica u zimskom periodu izvršili u proteklih 15 dana intervencije odnosno sanacije oštećenja na više lokacija na području središnje sarajevske općine.
Redovno zimsko održavanje saobraćajnica u Centru

Tako je urađeno asfaltiranje udarnih rupa u Ulici Bulbulina kod brojeva 11, 12 i 18 i na spoju ulica Dejzina Bikića i Sulejmana Omerovića Cara te izvršena sanacija prokopa u ulicama Panjina kula preko puta broja 17 i Gabrielle Moreno Locatelli kod broja 25. Osim toga, ponovo je postavljena slivna rešetka na Crnom vrhu kod broja 1, kao i poklopci na rešetkama na adresama: Avde Jabučice preko puta broja 21, Gabrielle Moreno Locatelli preko puta broja 1 i Tekija preko puta broja 1. U Ulici Nova preko puta broja 8 izvršena je ugradnja nekoliko žutih ivičnjaka koji su bili izvađeni. Na lokacijama Gorica-Dajanli Ibrahim-bega i La Benevolencija 11 ponovo su postavljeni saobraćajni znakovi, a u Sarač Ismailovoj ulici kod broja 19 i na uglu sa ulicom Ivana Cankara učvršćeni su saobraćajni znakovi koji su bili iskrivljeni.

Pomenuti radovi su izvršeni na osnovu ugovora o redovnom održavanju saobraćajnica u zimskom periodu, potpisanog između predstavnika Općine Centar kao investitora i KJKP ''Rad'' kao izvođača radova.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti