Održana javna rasprava u Mjesnoj zajednici ''Skenderija-Podtekija''

U okviru javne rasprave o nacrtima Budžeta Općine Centar i Programa rada Općinskog vijeća Centar za 2015. godinu, održan je 6. novembra 2014. godine u Mjesnoj zajednici ''Skenderija-Podtekija'' (Skenderija 5) zbor građana kojeg je vodio Himzo Oruč, predsjednik Savjeta MZ.
Održana javna rasprava u Mjesnoj zajednici ''Skenderija-Podtekija''

Nakon uvodnog izlaganja Mujesere Elezović iz općinske Službe za privredu i finansije građani su iznijeli slijedeće prijedloge za Budžet za 2015. godinu:

Saobraćajnice: asfaltiranje dijela Ulice Terezija do Ulice Borak; rekonstrukcija Ulice Čobanija; proširenje raskrsnice ulica Gabrijele Moreno Locatelli i Nevesinjska; povezivanje Skender-pašine i Ulice Soukbunar; proširenje dijela Ulice Ejuba Ademovića; asfaltiranje pristupnog puta od Obale Maka Dizdara do prostorija Hrvatskog katoličkog dobrotvornog društva koje je smješteno na broju 11; sanacija trotoara u Ulici Soukbunar 17; proširenje trotoara i postavljanje izdignutih ivičnjaka od Čobanije do Puta Mladih muslimana te u Ulici Hamdije Kreševljakovića 45-49; sanacija trotoara sa postavljanjem stubića u Ulici Skenderija 2-4; Saobraćajna signalizacija: postaviti semafor na raskrsnici ulica Skenderija, Soukbunar i Fehima efendije Čurčića; označiti parking mjesta u Ulici Tabašnica; postaviti radarske kontrole kod Osnovne škole ''Vladislav Skarić'' u Ulici Terezija; postaviti saobraćajno ogledalo kod pasaža u Ulici Čobanija 16. Uređenje javnih površina i dječijih igrališta: izgraditi sportsku plohu u dvorištu škole ''Vladislav Skarić''; urediti park na početku Ulice Soukbunar; postaviti dječiji mobilijar u parku na raskrsnici ulica Tekija i Terezija; ograditi zelenu površinu na saobraćajnim ostrvima na Skenderiji; ukloniti grmlje duž saobraćajnica Soukbunar i Ejuba Ademovića. Vodovod i kanalizacija: sanacija kanalizacije u ulicama Nova čikma, Stolačka, Obala Maka Dizdara, te u ulici Borak 17; sanacija vodovodne mreže u Ulici Tekija. Stepeništa i rukohvati: izgradnja stepeništa Čobanija-Put Mladih muslimana; sanacija stepeništa i postavljanje rukohvata u ulicama Tekija i Soukbunar 7-13; sanacija stepeništa u Ulici Čobanija 16. Klizišta i potporni zidovi: sanacija klizišta u ulicama Terezija 4 i Stolačka 40; sanacija potpornih zidova u ulicama Soukbunar 7, Borak 14-16, Stolačka 17, Skender-pašina 15, Nova 16-18, Čobanija 15. Izgradnja niša za kontejnere: kod raskrsnica Skenderija-Soukbunar i Soukbunar-Ejuba Ademovića, te u ulicama Podgaj i Hamdije Kreševljakovića (kod mosta Drvenija). Stambeni objekti: sanacija fasada i krovova stambenih zgrada na adresama Soukbunar 7, Terezija 58, Skenderija 21, Nova čikma 6 i 18. Ostalo: poboljšati bezbjednosnu situaciju; ukloniti divlje deponije u Ulici Ejuba Ademovića i na raskrsnicama Soukbunar-Stolačka i Stolačka-Tekija; izgraditi spomen obilježje poginulim braniteljima i civilnim žrtvama rata sa ovog područja; riješiti problem napuštenih ruševnih objekata; postaviti info-turistička obavještenja na području mjesne zajednice.

 

Tokom razmatranja Nacrta programa rada Općinskog vijeća Centar za 2015. godinu građani su predložili da Vijeće održi tematske sjednice o čuvanju i zaštiti okoliša te o rješavanju problema saobraćaja u mirovanju i izgradnji javnih garaža.

 

Javnoj raspravi su također prisustvovali predsjedavajući Općinskog vijeća Nedžad Ajnadžić, dopredsjedavajući Slaven Kovačević i vijećnici Zora Ostojić, Varja Nikolić, Suvad Kerla, Jasmin Gazija, Mustafa Mulić i Edin Šikalo te predsjednik Komisije za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima Samir Fazlić.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti