Obilježena 20. godišnjica od pogibije komandanta Ese Bajramovića

U organizaciji Jedinstvene organizacije boraca ''Unija veterana općine Centar'', 7. novembra 2014. godine u haremu Alipašine džamije okupljanjem saboraca i članova porodice, obilježena je 20. godišnjica od pogibije Esada Ese Bajramovića, načelnika štaba 105. motorizovane brigade.
Obilježena 20. godišnjica od pogibije komandanta Ese Bajramovića

Polaganjem cvijeća na mezar, učenjem Fatihe i minutom šutnje prisutni su odali dužnu počast Esi Bajramoviću, borcu Armije RBiH koji je poginuo spašavajući ranjenog saborca na Nišićkoj visoravni prilikom oslobađanja više okupiranih sela i zaseoka 7. novembra 1994. godine. U ime Općine Centar cvijeće su položili predsjedavajući Općinskog vijeća Nedžad Ajnadžić i dopredsjedavajući Slaven Kovačević, te savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić, kao i vijećnici Općinskog vijeća Centar.

 

 

Nedžad Ajnadžić, predsjedavajući Vijeća i ratni komandant Prvog korpusa Armije RBiH kazao je da je Eso Bajramović primjer kako se voli svoj grad i svoja domovina.-Eso Bajramović spada u velike patriote koji su časno izgubili život u odbrani Bosne i Hercegovine. Stoga sa dužnim poštovanjem odajemo počast Esi kao velikom čovjeku, patrioti i borcu koji je dao neizmjeran doprinos za izgradnju naše domovine- naglasio je Ajnadžić.

 

 

Jasmin Gazija, pripadnik i ratni komandant u 105. motorizovanoj brigadi i sadašnji vijećnik Općinskog vijeća Centar, je u svom obraćanju prisutnima rekao da je bila velika čast boriti se za slobodu zajedno sa rahmetli Esom. -On je svojom stručnošću i hrabrošću spasio mnoge živote svojih saboraca. Tu plemenitu osobinu je pokazao i prilikom oslobađanja Nišića. Njegov doprinos našoj borbi za slobodu je nemjerljiv i mi to dok smo živi nikada nećemo zaboraviti- istakao je Gazija.

 

Članovi porodice, prijatelji, ratni saborci, te predstavnici JOB ''Unija veterana općine Centar'' su u subotu, 8. novembra posjetili mjesto na Nišićkoj visoravni gdje je Eso Bajramović prije 20 godina poginuo spašavajući ranjenog saborca.

 

Kako je kazao Enver Krluč, predsjednik JOB ''Unija veterana općine Centar'', Eso Bajramović je bio veliki čovjek i patriota. -Čast mi je bila boriti se uz njega. Mi ćemo prenositi na mlađe generacije istinu o ratu i o tome šta je taj veliki patriota uradio za Bosnu i Hercegovinu i da bi nama svima bilo bolje- rekao je Krluč.

 

Esina supruga Sadija je kazala kako je njen suprug Bosnu i Hercegovinu volio više od svega. -Eso je u svakom trenutku bio spreman dati svoj život za BiH i svoje saborce. Drago mi je što njegova djela i njegov lik ostaju u sjećanju njegovih saboraca- kazala je Sadija.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti