Održan zbor građana u Mjesnoj zajednici ''Park-Višnjik''

U prostorijama Mjesne zajednice ''Park-Višnjik'' (Čekaluša 69) 5. novembra 2014. godine je održana javna rasprava o nacrtima Budžeta Općine Centar i Programa rada Općinskog vijeća Centar za 2015. godinu.
Održan zbor građana u Mjesnoj zajednici ''Park-Višnjik''

 

Zbor građana je vodio predsjednik Savjeta ove mjesna zajednice Amar Ibrulj koji je predočio sve dosadašnje prijedloge koji su upućivani na adresu ove mjesne zajednice i koji će biti predloženi za realizaciju sredstvima iz budžeta Općine Centar tokom naredne godine.

 

Nakon uvodnog izlaganja o osnovnom konceptu predloženog finansijskog dokumenta Općine Centar za 2015. godinu, građani su iznijeli slijedeće prijedloge: Rekonstrukcija i sanacija saobraćajnica: sanirati dio trotoara u Ulici Zaima Šarca; proširiti pješački prolaz u Ulici Višnjik između brojeva 15-a i 21-a. Saobraćajna signalizacija: označiti pješački prelaz u Himzarinoj ulici 23; ukinuti nelegalne parking oznake ispred restorana ''Maksumić'' u Ulici Patriotske lige.Vodovod i kanalizacija: riješiti problem izlijevanja vode iz odvodne mreže u ulicama Patriotske lige 10 i 22, Višnjik 39-a i Bolnička 17-19; postaviti nove poklopce na odvodne šahtove u Ulici Stjepana Tomića. Klizišta i potporni zidovi: sanacija klizišta Višnjik 51. Stepeništa i rukohvati: izgradnja stepeništa sa rukohvatima u Ulici Višnjik između brojeva 3 i 15-a. Uređenje javnih površina i dječijih igrališta: sanirati javne površine u Bolničkoj ulici između brojeva 30 i 34; postaviti klupe u Ulici Zaima Šarca 41-55, Višnjik 25 i na autobuskom stajalištu u Bolničkoj ulici 25 a na autobuskom stajalištu u Ulici Višnjik 2 postaviti novu nadstrešnicu sa klupom. Odlaganje otpada: postaviti korpe za otpatke u Ulici Patriotske lige 20 i riješiti problem odlaganja otpada animalnog porijekla iz mesnice ''Maksumić'' u istoj ulici. Sanacija fasada i krovova: na objektima kolektivnog stanovanja u Bolničkoj ulici. Ostalo: izgraditi nove prostorije u Bolničkoj ulici za smještaj ambulante porodične medicine i ureda Mjesne zajednice ''Park-Višnjik''; izvršiti adaptaciju napuštenog općinskog prostora na adresi Višnjik 44.

 

Tokom razmatranja Nacrta programa rada Općinskog vijeća Centar za 2015. godinu građani su predložili da Vijeće razmatra sljedeće teme: povećanje sigurnosti na dječijim igralištima; stavljanje na upotrebu građanima bazena na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja; potrebe i problemi građana treće životne dobi; ocjena rada upravitelja stambenih zgrada; čuvanje i zaštita okoliša; rješavanje problema saobraćaja u mirovanju i izgradnja javnih garaža.

 

Osim zainteresovanih građana i članova Savjeta ove mjesne zajednice, javnoj raspravi su prisustvovali i predstavnici stručnih službi Općine Centar te predsjedavajući Općinskog vijeća Nedžad Ajnadžić i vijećnici: Zora Ostojić, Edin Šikalo, Zvonko Ivišić, Eso Tucaković, Suvad Kerla, te Samir Fazlić, predsjednik Komisije Općinskog vijeća za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti