Upozorenje na opasnost od izbijanja požara

S obzirom na nadolazeće hladne dane i početak sezone grijanja kao i čišćenja bašti, Štab civilne zaštite Općine Centar upozorava građane na opasnost od izbijanja požara.
Upozorenje na opasnost od izbijanja požara

Zbog činjenice da veliki broj stanovnika u jesen čisti bašte i dvorišta i spaljuje travu na otvorenom, iz civilne zaštite podsjećaju da je potrebno sav otpad odlagati u kontejnere, jer u slučaju njegovog spaljivanja na otvorenom može doći do požara sa nesagledivim posljedicama.

 

Također podsjećaju građane da je neophodno očistiti dimnjake kako ne bi došlo do požara i gušenja ugljen-monoksidom, uz posebnu napomenu da je strogo zabranjeno u istom dimnjaku spojiti plinske i odvode gasova od sagorijevanja čvrstih ogrjevnih materijala.

 

-Pozivamo građane da poduzmu sve mjere opreza kako ne bi došlo do požara i ugrožavanja ljudskih života i materijalnih dobara, a u slučaju izbijanja požara potrebno je odmah pristupiti njegovom gašenju. O nastalom požaru treba što hitnije obavijestiti vatrogasce na broj telefona 123 i policiju na broj 122, naglasili su iz civilne zaštite Općine Centar.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti