U Centru provedena akcija mjerenja krvnog pritiska i šećera u krvi

Na Međunarodni dan starih osoba 15. oktobra 2014. godine održana je u prostorijama tri mesne zajednice općine Centar – ''Džidžikovac-Koševo I'', ''Ciglane-Gorica'' i ''Mejtaš-Bjelave'' besplatna akcija mjerenja krvnog pritiska i šećera u krvi za građane.
U Centru provedena akcija mjerenja krvnog pritiska i šećera u krvi

Akciju koju je pokrenula Komisija Općinskog vijeća Centar za statusna pitanja građana treće životne dobi u saradnji sa Komisijom za unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite i porodične medicine na području općine Centar, realizirali su savjeti pomenutih mjesnih zajednica u saradnji sa Srednjom medicinskom školom Katoličkog školskog centra.

Selma Piljević, sekretar MZ ''Mejtaš-Bjelave'' je kazala da se tokom trajanja ove akcije od 11 do 14 sati u prostorije Mjesne zajednice (Čekaluša 7) na pregled javilo 35 građana starije životne dobi kojima su učenici četvrtog razreda Srednje medicinske škole KŠC izmjerili pritisak i šećer u krvi. –Broj zainteresovanih građana za pregled bi sigurno bio veći da tog podneva nije padala kiša. Za sredstva koja su nam odobrili za ovaj projekt u tri mjesne zajednice nabavili smo tlakomjere i glukomjere te iglice, trakice za mjerenje šećera i maramice za dezinfekciju i to sada ostaje u našem vlasništvu za neku buduću akciju ovog tipa– kazala je Piljević. U Mjesnoj zajednici ''Ciglane-Gorica'' (Trg Merhemića 14) 40 građana se odazvalo akciji mjerenja krvnog pritiska i šećera u krvi, a u MZ „Džidžikovac-Koševo I'' (Hasana Kikića 8) 37 starijih sugrađana.

Akciju je podržala Komisija Općinskog vijeća Centar za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima koja je za tu namjenu izdvojila 750 KM. 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti