Sanirano klizište na Nahorevu

Na Nahorevu su nedavno okončani radovi na sanaciji klizišta uzrokovanog ovogodišnjim majskim velikim padavinama. Za ovaj projekat Općina Centar je izdvojila 53.300 KM.
Sanirano klizište na Nahorevu

–Prilikom sanacije klizišta na lokaciji u Ulici Nahorevo preko puta brojeva 24 i 26 napravili smo gabionski potporni zid od betonskih elemenata dug 18 metara, postavili gotovo 450 metara novih kanalizacionih cijevi i 80 metara drenažnih cijevi koje smo potom spojili na gradsku odvodnu mrežu. Ovdje smo također ugradili 40 metara betonskih rigola i tri odvodna šahta za adekvatno prikupljanje oborinskih i podzemnih voda koje su uzrokovale klizanje tla- kazao je Mujo Topalović, šef gradilišta građevinske firme ''Grakop'' koja je angažovana za izvođenje radova. Za nadzor je zadužen Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

 

Osim ovog projekta, na Nahorevu je okončano uređenje i asfaltiranje dijela Ulice Nahorevo kod broja 47a i pristupnog puta koji vodi do stambenog objekta Mesuda Smajića. Na obje ove lokacije su vode uzrokovale klizanje tla koje je oštetilo postojeće saobraćajnice.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti