Novo stepenište u Ulici Idriza Ahmetovića na Grdonju

Tokom proteklog perioda okončani su radovi na izgradnji novog stepeništa u Ulici Idriza Ahmetovića između brojeva 33 i 37 (Mjesna zajednica „Hrastovi-Mrkovići“).
Novo stepenište u Ulici Idriza Ahmetovića na Grdonju

Projekat je finansirala Općina Centar u iznosu od gotovo 40.000 KM. Ovdje je teren izuzetno zahtjevan i težak za rad, stoga su radnici građevinske firme „Sela“, koja je odabrana za izvođača radova, prvo morali razbiti stijene prije uklanjanja zemlje. Nakon nasipanja novog tampona izgrađeno je novo armirano-betonsko stepenište te je postavljeno 105 metara nove zaštitne ograde. Za nadzor je bila zadužena firma „Coning“ d.o.o. Sarajevo. Stanovnici ovog dijela općine Centar su jako zadovoljni urađenim poslom, jer im je sada olakšana komunikacija do njihovih domova. – Ovo je prvi put da nam je omogućen nesmetan pristup do naših kuća nakon toliko godina boravka u ovoj ulici. Stoga se zahvaljujemo načelniku Dževadu Bećireviću i Općinskom vijeću Centar koji su podržali inicijativu za izgradnju ovog stepeništa – kazali su Ćamo i Fata Bećar, koji stanuju u Idriza Ahmetovića 35.

 

Pomenuti projekat je realizovan na osnovu ugovora o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području općine Centar, kojeg su potpisali načelnik Dževad Bećirević i direktor firme „Sela“ Šefik Dorić. Na osnovu ovog ugovora su okončani projekti izgradnje novog stepeništa u Ulici Soukbunar, izgradnja pješačke staze u Ulici Derebent 43-45, te je urađena sanacija pješačke staze u Ulici Višnjik 25-27 i stepeništa u Ulici Čekaluša 31-33 na Bjelavama. Također je okončano postavljanje novog rukohvata na stazi za prilaz invalidnih lica u Kranjčevićevoj ulici broj 13. Za realizaciju ovih projekata iz općinskog budžeta je izdvojen iznos od 144.690 KM.  

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti