Predstava „Pipov tajni prolaz“ odigrana za građane Konjica

Polaznici radionice glume koja djeluje u sklopu Multimedijalnog projekta Centra za mlade na Gorici su 29. septembra 2014. godine u Domu kulture u Konjicu odigrali predstavu „Pipov tajni prolaz“ autorice Anele Križanac.
Predstava „Pipov tajni prolaz“ odigrana za građane Konjica

Prije predstave su polaznici Omladinskog orkestra izveli nekoliko kompozicija dok su članovi Likovne škole koja djeluje u Centru za mlade na Gorici, postavili izložbu svojih radova u prostorijama Doma kulture u Konjicu. – Na osnovu naše dobre saradnje sa ostalim centrima za kulturu, a pod pokroviteljstvom Općine Centar, svake godine imamo planirano gostovanje u nekom od gradova u BiH. Ove godine grad domaćin je bio Konjic. Također smo ovom prilikom zahvaljujući susretljivosti naših domaćina posjetili  Zavičajni muzej u Konjicu, Titov bunker te rodnu kuću Zuke Džumhura. Tokom ove posjete javila se ideja da organizujemo izložbu članova Likovne škole u prostorijama Zavičajnog muzeja u Konjicu, čime ćemo nastaviti našu uspješnu saradnju – kazao je Senad Bostandžić, direktor Centra za kulturu „Sarajevo“.

 

Kroz dramski komad na humorističan način polaznici radionice glume su pokazali šta se dešava kada se nemiri, borba za vlast, korupcija i svi problemi našeg vremena na kratko zamijene mirom i blagostanjem iz svijeta bajki. Reditelj predstave „Pipov tajni prolaz“ je Damir Kustura, njegov asistent Sanjin Arnautović i kostimografkinja Zana Šutrović.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti