Asfaltiranje lokalnog puta Čavljak-Dubravica

U četvrtak 2. oktobra 2014. godine započeli su pripremni radovi za uređenje i asfaltiranje lokalnog puta koji povezuje naselja Čavljak i Dubravica (Mjesna zajednica ''Hrastovi-Mrkovići'').
Asfaltiranje lokalnog puta Čavljak-Dubravica

U prvoj fazi projekta bit će asfaltirana dionica u dužini oko 140 metara, za što je Općina Centar izdvojila 60.000 KM.

Prema projektu kojeg je uradilo Javno preduzeće ''Zenica'', planirano je da se u prvoj fazi duž ove makadamske saobraćajnice ukloni okolno grmlje i drveće, a potom i postojeća podloga, umjesto koje će biti postavljena nova podloga i tampon. Navedenim projektom je predviđeno da se za odvod oborinskih voda postavi 75 metara drenažnih cijevi promjera 140 mm i izgradi asfaltni rigol širine pola metra. Na uređenoj saobraćajnici će biti ugrađeno 138 metara betonskih ivičnjaka. Radi sprečavanja oštećenja novog asfalta, sa obje strane ceste bit će izgrađene bankine širine pola metra. Po okončanju tih radova slijedi postavljanje gotovo 750 kvadratnih metara asfalta. Izvođač radova je građevinska firma ''Sarajevoputevi'', dok je za nadzor zadužena firma ''Coning'' d.o.o. Sarajevo.

 

Također je Javno preduzeće ''Zenica'' uradilo i glavni projekat asfaltiranja druge dionice puta Čavljak–Dubravica. Za ovu dionicu, dužine 305 metara, potrebno je izdvojiti sredstva u iznosu od 88.500 KM, što će biti planirano u budžetu Općine Centar za narednu godinu. 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti