Nova donacija Općine Centar Domu zdravlja Vrazova

U prostorijama JU ''Dom zdravlja Kantona Sarajevo'' (Vrazova 11) u srijedu, 8. oktobra 2014. godine potpisan je protokol o realizaciji granta u iznosu 15.000 KM koji je iz budžeta Općine Centar izdvojen ovoj medicinskoj ustanovi. Donirani novac će biti iskorišten za nabavku nove stomatološke stolice za potrebe Stomatološkog odjela Doma zdravlja Vrazova.
Nova donacija Općine Centar Domu zdravlja Vrazova

U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik Dževad Bećirević koji je kazao da središnja sarajevska općina svake godine izdvaja sredstva za poboljšanje zdravstvene zaštite naših sugrađana i da, zahvaljujući toj podršci, većina ambulanti porodične medicine u Centru zadovoljavaju propisane uslove liječenja naših građana. Bećirević je dodao da je u Općini pripremljena dokumentaciju za raspisivanje javnog poziva za izgradnju poslovno-stambenog objekta u Bolničkoj ulici gdje bi bila smještena ambulanta porodične medicine ''Višnjik''.

 

Uputivši riječi zahvalnosti načelniku Bećireviću i Općini Centar za ovu i sve dosadašnje donacije, generalna direktorica JU ''Dom zdravlja Kantona Sarajevo'' Dženana Tanović, koja je potpisala protokol, naglasila je da im svaka donacija puno znači i da ova ustanova svojim trudom i zalaganjem želi poboljšati kvalitet zdravstvenih usluga i uslova rada.

 

Prilikom današnjeg potpisivanja protokola načelnik Bećirević je razgovarao sa direktoricom Tanović o mogućnostima otvaranja ambulante porodične medicine u prostorijama Mjesne zajednice ''Pionirska dolina-Nahorevo'' (Nahorevska 103) što bi za više od 4.000 stanovnika tog područja poboljšalo i približilo zdravstvenu njegu.

 

–Do sada je nekoliko puta načelnik Bećirević pokretao inicijativu za otvaranje ambulante na pomenutom području gdje nema ambulante, što mi podržavamo i smatramo potpuno opravdanim. Mogli bismo bez dodatnih troškova uraditi zamjenu prostorija, odnosno kompletno osoblje sa medicinskom opremom i materijalom iz postojeće ambulante porodične medicine u Mis Irbinoj ulici prebaciti u prostorije buduće ambulante u Pionirskoj dolini. Stanovnici centralnog dijela ove općine bi mogli nastaviti koristiti usluge Doma zdravlja ''Vrazova''. Inicijativu Općine Centar moramo uputiti na davanje saglasnosti prema nadležnom ministarstvu i Skupštini Kantona Sarajevo – kazala je direktorica Tanović.

 

Potpisivanju protokola je, osim rukovodilaca Doma zdravlja Vrazova, prisustvovao i Osmo Babić, pomoćnik općinskog načelnika za rad, zdravstvo i socijalna pitanja.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti