Postavljena 363 metra rukohvatne ograde u Ulici Asima Ferhatovića

Krajem protekle sedmice završeno je postavljanje 363 metra nove rukohvatne ograde duž Ulice Asima Ferhatovića, tačnije između raskrsnica sa ulicama Bolnička i Juraja Najtharta.
Postavljena 363 metra rukohvatne ograde u Ulici Asima Ferhatovića

 Općina Centar je za ovaj projekat izdvojila 39.000 KM.

S obzirom na to da se Ulica Asima Ferhatovića nalazi u neposrednoj blizini Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i da pomenutom dionicom svakodnevno prolazi veliki broj građana, Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar uvrstila je ovaj projekt u program realizacije za 2014. godinu. Postavljanjem rukohvatne ograde povećana je sigurnost kretanja pješaka i ujedno onemogućeno nepropisno parkiranje vozila na trotoar.

Projekt je realiziran na osnovu ugovora o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području općine Centar kojeg su potpisali načelnik Općine Dževad Bećirević kao investitor i direktor firme ''Sela'' Šefik Dorić u ime izvođača radova. Za nadzor je bila zadužena firma Coning d.o.o.

Osim navedenog projekta u Ulici Asima Ferhatovića, planirana je i sanacija stepeništa, rukohvata i kamenih zidova na još deset lokacija u Centru, za šta je u budžetu Općine planirano 131.225 KM.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti