Općina Centar donirala Kliničkom centru tri sanitetska vozila

U sali Instituta za naučnoistraživački rad i razvoj na Kliničkom centru na Koševu 3. oktobra 2014. godine načelnik Općine Centar Dževad Bećirević uručio je direktoru Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Damiru Aganoviću ključeve tri sanitetska kombi vozila.
Općina Centar donirala Kliničkom centru tri sanitetska vozila

 

Općina Centar je tako nastavila dugogodišnju praksu izdvajanja budžetskih sredstava za opremanje KCUS-a, a ovog puta je za nabavku sanitetskih vozila i njihovu registraciju izdvojeno 176.800 KM. Vozila će služiti za prevoz pacijenata i opreme.

 

Prema riječima načelnika Bećirevića, saradnja će biti nastavljena i u narednom periodu.

 

-Ovo mi je jedna od najdražih donacija Kliničkom centru i nadam se da je to ono što im je trenutno najneophodnije. Drago mi je što pacijenti više neće iz klinike u kliniku biti prevoženi u kolicima i na nosilima. Nastavit ćemo sarađivati i u narednom periodu. Sve ovo što radimo nije poklon KCUS-u već našim sugrađanima, odnosno pacijentima. Na ovaj način stvaramo bolje uslove za naše pacijente koji se liječe u Kliničkom centru gdje im se pružaju zdravstvene usluge koje imaju i drugi centri na zapadu, rekao je Bećirević.

 

Kako je naglasio direktor Aganović, ova donacija će u velikoj mjeri podići kvalitet usluga koje se pružaju pacijentima. U vozilima je instalirana sva neophodna najkvalitetnija oprema kao što su nosila, boce za kisik, stacionirani mjerači krvnog pritiska, ormarići za smještaj medicinske opreme...

 

-Ova donacija nam je veoma značajna. Dobili smo tri najmodernija sanitetska vozila koja su neophodna našem voznom parku koji je jako star. Donirana vozila su napravljena prema našoj specifikaciji i služit će za prevoz pacijenata, medicinske opreme i lijekova. U ovoj godini Općina Centar nam je donirala najmoderniju opremu u vrijednosti 255.000 KM, a od 2009. godine više od 790.000 KM, naglasio je Aganović.

 

Primopredaji vozila prisustvovali su brojni uposlenici Kliničkog centra i pacijenti.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti