Redovno održavanje saobraćajnica u Centru

U sklopu redovnog održavanja saobraćajnica na području općine Centar okončano je ove jeseni nekoliko projekata sanacije oštećenja na kolovozu i pješačkim stazama, te postavljanje saobraćajne signalizacije, za koje je iz budžeta Općine Centar izdvojeno gotovo 34.000 KM.
Redovno održavanje saobraćajnica u Centru

 

Na osnovu ugovora o izvođenju radova na redovnom održavanju ulica na Centru, radnici građevinske firme ''Grakop'' iz Kiseljaka su na području mjesne zajednice ''Ciglane-Gorica'' izvršili sanaciju ploča na pješačkoj komunikaciji u Ulici Avde Hume 7-15, a u toj ulici su također postavili nove linijske rešetke za odvod oborinskih voda. Na raskrsnici ulica Antuna Hangija i Dajanli Ibrahim-bega na Ciglanama postavili su novu saobraćajnu signalizaciju.

 

 

Na području mjesne zajednice ''Betanija-Šip'' u Ulici Kromolj urađena je sanacija oštećenja na kolovozu. U istoj ulici preko puta broja 146 radnici ''Grakopa'' su u postojeći kanal za odvod oborinskih voda postavili cijev koju su spojili na dva revizoiona okna, čime se sprečava izlijevanje vode na saobraćajnicu što je posebno u zimskim mjesecima predstavljalo veliki problem svim učesnicima u saobraćaju. Osim ovih radova, uklonili su duž lokalnog puta Kromolj-Nahorevo samoniklo šiblje i drugo rastinje zbog kojeg se saobraćaj odvijao otežano.

 

Za izgradnju, rekonstrukciju, sanaciju i redovno održavanje lokalnih cesta u 2014. godini, u budžetu Općine Centar za ovu godinu je planirano 1.950.000 KM, a za nekategorisane ceste 800.000 KM.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti