Uklonjena opasnost od daljnjeg obrušavanja zemlje na Mejtašu

U petak, 26. septembra 2014. godine okončani su radovi na postavljanju čeličnih oplata kako bi se spriječilo daljnje obrušavanje zemlje iza stambenog objekta u Ulici Kevrin potok 10 (Mjesna zajednica ''Mejtaš-Bjelave'').
Uklonjena opasnost od daljnjeg obrušavanja zemlje na Mejtašu

Naime, u noći između 23. i 24. septembra građani su prijavili da je došlo do obrušavanja potpornog zida na toj lokaciji. Urbanističko-građevinski inspektor Općine Centar Mirza Islambegović je zajedno sa predstavnikom Civilne zaštite odmah obišao pomenutu lokaciju gdje je konstatovao da se radi o obrušavanju dijela postojećeg zida u dužini od šest metara i visine od 3,5 metara. Tokom uviđaja nisu primijećena oštećenja na stambenim objektima u ulicama Kevrin potok i Sepetarevac.

 

Urbanističko-građevinski inspektor je odmah izdao nalog za hitnu intervenciju građevinskoj firmi ''Bosman'' sa kojom Općina Centar ima potpisan Okvirni sporazum o uslugama angažovanja mašinskih sredstava i fizičke radne snage prilikom uklanjanja ili rušenja bespravno postavljenih i izgrađenih objekata, kao i ruševnih objekata. Djelatnici pomenute građevinske firme su uklonili urušeni materijal, a zatim postavili čelične oplate kako bi se spriječilo daljnje obrušavanje zemlje, čime je otklonjena potencijalna opasnost za stanare i okolne stambene objekte. 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti