Održana sjednica Općinskog štaba civilne zaštite Centar

Općinski štab civilne zaštite Centar održao je 29. septembra 2014. godine sjednicu, na kojoj je razmatrana informacija o ruševnim objektima na području općine Centar.
Održana sjednica Općinskog štaba civilne zaštite Centar

Alma Sadović, član Štaba i pomoćnica načelnika za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar informisala je članove štaba o ''opasnim'' objektima na području Centra.

 

-Imamo registar objekata koji su u lošem stanju i nazivamo ih ruševnim. Nijedan od ovih objekata nije opasan u smislu da će se desiti neka nesreća. Imamo oko 70 takvih objekata na području općine Centar i za većinu smo uradili projektnu dokumentaciju za njihovo uklanjanje. Godišnje uklonimo dva do tri takva objekta i u tim slučajevima želimo izvršiti zamjenu građevinskog fonda kako bismo povećali standard života naših građana. U ovoj godini nismo donijeli nijedno rješenje o uklanjanju ruševnih objekata. Međutim, u odnosu na prošlu godinu imamo tri objekta manje jer su vlasnici sami uklonili objekat i prihvatili zamjenu građevinskog fonda. Jedino je važno da izlazimo redovno na teren, imamo dokumentaciju u registru i vodimo računa da smanjujemo broj ruševnih objekata- naglasila je Sadović.

 

Članovi štaba su usvojili Izvještaj o aktivnostima Dobrovoljnog vatrogasnog društva ''Bjelave'' za 2013. godinu, kojeg je podnio Sulejman Vranac, komandir DVD ''Bjelave''.

 

-Prošle godine naše vatrogasno društvo je imalo 347 intervencija. Od toga broja 12 intervencija se odnosilo na požare, devet na poplave, dvije na ruševnim objektima... U 309 slučajeva cisternama smo snabdijevali vodom naše sugrađane. Tokom godine redovno su obilažena skloništa civilne zaštite i vršeno ispumpavanje vode u poplavljenim prostorijama, kazao je Vranac.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti