U drugom polugodištu se nastavljaju sportski programi u FIS-u

Nakon zimskog raspusta slijedi u FIS-u nastavak sportskih projekata za djecu koji im omogućavaju da se besplatno uključe u vannastavne sportske aktivnosti.
U drugom polugodištu se nastavljaju sportski programi u FIS-u

Naime, Općina Centar je u saradnji sa Javnom ustanovom ''Centar za sport i rekreaciju'' organizirala u prvom polugodištu besplatne škole gimnastike i košarke za učenike osnovnih škola sa svog područja, a koje se nastavljaju i u drugom polugodištu školske 2013./2014. godine i trajat će do 31. maja ove godine.

 

Škola gimnastike počinje 4. februara 2014. godine, a projekt finansira Općina Centar sa 4.500 KM. Škola košarke počinje 6. februara i u taj projekt je Općina uložila 5.000 KM.

 

Osim toga, od 10. februara će biti realiziran i Sportsko-animacijski program za djecu predškolskog uzrasta – polaznike vrtića sa područja središnje sarajevske općine, za što je u budžetu Općine Centar obezbijeđeno 24.000 KM.

 

Zainteresirani učenici koji pohađaju osnovne škole na području općine Centar mogu se prijaviti putem njihovih škola, a predškolska djeca putem Javne ustanove ''Djeca Sarajeva''. 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti