Prva sjednica Općinskog vijeća Centar s novim informacionim sistemom

U cilju povećanja efikasnosti i transparentnosti rada i kvalitetnijeg pružanja usluga građanima, uz primjenu modernih komunikacija i tehnologija, Općina Centar je uvela i elektronski informacioni sistem u rad Općinskog vijeća ''e-vijeće''.
Prva sjednica Općinskog vijeća Centar s novim informacionim sistemom

Takav sistem je zaživio na 16. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Centar 30. januara 2014. godine, kada su vijećnici učestvovali u njenom radu koristeći laptope na kojima su imali sve neophodne materijale. Korištenjem ovog sistema, koji predstavlja novi pristup radu i omogućava bržu i bolju komunikaciju, ostvaruju se i znatne uštede na troškovima štampanja obimnih materijala za sjednice i njegovu distribuciju.

 

Nakon što se opredijelilo za takav novi način rada, Općinsko vijeće Centar je 14. maja 2013. godine prihvatilo Elaborat o uvođenju informacionog sistema ''e-vijeće'' i usvojilo Pravilnik o načinu korištenja tog sistema u Općinskom vijeću i njegovim radnim tijelima kao i u organu uprave Općine Centar.

Informatičari iz općinske Službe za informatiku i informisanje, koja je realizator projekta, su nabavili neophodnu opremu, kreirali aplikaciju ''Općinsko vijeće'', redizajnirali općinsku web stranicu, izvršili obuku vijećnika i uposlenika Općine Centar za korištenje novog informacionog sistema. Na taj način je, prema procjenama, ušteđeno najmanje 50.000 KM koliko bi koštala izrada i primjena aplikacije.

 

S ciljem što uspješnije implementacije ovog projekta općinski načelnik Dževad Bećirević je odobrio procedure prikupljanja, obrade i distribucije materijala za Općinsko vijeće i njegova radna tijela, kao i o korištenju računarske aplikacije ''Općinsko vijeće'', koje su u obaveznoj primjeni od 1. januara 2014. godine.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti