Izvršena sanacija sportskog igrališta na Soukbunaru

U okviru Programa uređenja manjih javnih i zelenih površina na području općine Centar, kojeg realizuje općinska Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove u saradnji sa komunalnim preduzećem ''Park'', tokom proteklog perioda na području mjesne zajednice ''Soukbunar'' okončana su dva projekta koje je finansirala Općina Centar sa 16.600 KM.
Izvršena sanacija sportskog igrališta na Soukbunaru

Radi se o sanaciji sportskog i dječijeg igrališta u Trebevićkoj ulici u blizini spomen-obilježja te uređenju zelenih površina oko objekta Mjesne zajednice (Soukbunar 203).

 

Kada je riječ o sportskom igralištu radnici komunalnog preduzeća ''Park'' su izvršili sanaciju zaštitne ograde oko igrališta, popravili i ofarbali ulazna vrata. Na igralištu su postavili novi koš i golove za rukomet te korpu za otpatke. Na obližnjem dječijem igralištu su nasuli novu rizlu od drobljenog kamena, popravili i ofarbali ljuljačke i klackalice i uredili okolnu zelenu površinu. Također su uklonili postolja četiri polomljene klupe, umjesto kojih su ugradili nove i postavili jednu korpu za otpatke. Za realizaciju ovog projekta Općina Centar je izdvojila iz budžeta 13.130 KM.

 

U sklopu projekta uređenje prostora oko objekta Mjesne zajednice ''Soukbunar'' radnici ''Parka'' su izvršili rekonstrukciju dijela zelene površine i zasadili živu ogradu, a uz spomen-obilježje su zasadili ruže. Za ovaj projekt je Općina izdvojila 3.470 KM.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti