Jednokratne novčane pomoći za boračku populaciju

S ciljem ublažavanja posljedica teških ekonomskih prilika za pripadnike boračke populacije koji su u najtežoj zdravstvenoj ili socijalnoj situaciji, u budžetu Općine Centar za 2014. godinu je, kao i prethodnih godina, obezbijeđeno 70.000 KM za jednokratne novčane pomoći pomenutoj populaciji.
Jednokratne novčane pomoći za boračku populaciju

Javni poziv za dodjelu jednokratnih pomoći, koji ostaje otvoren tokom cijele 2014. godine, objavljen je 29. januara 2014. godine na web stranici Općine Centar: www.centar.ba/konkursi i oglasi/, kao i na oglasnim pločama svih 15 mjesnih zajednica u Centru. Osim sa općinske web stranice, zahtjev za dodjelu te vrste pomoći se može preuzeti i na Info pultu u Općini Centar. Prijave sa kompletnom dokumentacijom podnose se na Protokol Općine Centar, svakim radnim danom od 7,30 do 16 sati ili putem pošte na adresu: Općina Centar Sarajevo/Služba za upravu za boračko-invalidsku zaštitu, Mis Irbina ulica 1, Sarajevo.

 

Pravo na dodjelu ove pomoći imaju borci/branitelji Bosne i Hercegovine; ratni vojni invalidi i članovi njihovih porodica; članovi porodica šehida i poginulih i nestalih boraca/branitelja i umrlih ratnih vojnih invalida; organizatori otpora; veterani – prvoborci; nosioci najviših ratnih priznanja te članovi porodica umrlih demobilisanih boraca.

 

Uslov za dodjelu jednokratne novčane pomoći je da lice koje podnosi zahtjev ima prebivalište na području općine Centar najmanje godinu dana prije podnošenja zahtjeva, te da ispunjava kriterije utvrđene Odlukom o kriterijima za dodjelu jednokratne novčane pomoći boračkoj populaciji.

 

Komisija za boračka pitanja Općinskog vijeća Centar će sve pristigle zahtjeve razmatrati svakog mjeseca.

 

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za upravu za boračko-invalidsku zaštitu Općine Centar Sarajevo, soba 18 ili na broj telefona: 033/562-454.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti