Doprinos Općine Centar obilježavanju velikih jubileja u 2014.

U prostorijama sarajevske Općine Centar održana je 27. januara 2014. godine prva sjednica Organizacionog odbora Općine Centar za obilježavanje 30. godišnjice XIV Zimskih olimpijskih igara i 100. godišnjice od početka Prvog svjetskog rata.
Doprinos Općine Centar obilježavanju velikih jubileja u 2014.

Sjednicu je vodio predsjednik Organizacionog odbora Mustafa Resić, a Odbor čine potpredsjednik Edin Šikalo, te članovi Igor Kamočaji, Haris Fazlagić, Amela Kuskunović, Dževad Topić, Suvad Kerla, Zora Ostojić i Tarik Hadžiomerović. Na sjednici je usvojen Poslovnik o radu, Program rada Organizacionog odbora te su razmotreni zahtjevi za finansijaku podršku projektima u vezi sa obilježavanjem tih jubilarnih godišnjica.

Članovi Organizacionog odbora su istakli da središnja sarajevska općina želi da u saradnji sa drugim institucijama doprinose dostojanstvenom obilježavanju najvećeg sportskog događaja u povijesti Bosne i Hercegovine, tim prije što su 14. zimske olimpijske igre otvorene sa stadionu na Koševu, a u toku igara održana su u ''Skenderiji'' i na ZETRI takmičenja najboljih sportista svijeta u hokeju na ledu, umjetničkom klizanju i brzom klizanju. Isto tako, Općina Centar želi doprinijeti i dostojnom obilježavanju 100. godišnjice od Sarajevskog atentata i početka Prvog svjetskog rata, a tim povodom će u junu 2014. godine iz Sarajeva biti upućene istinske poruke mira cijelom svijetu.

Općina Centar je iz budžeta za 2014. godinu izdvojila 70.000 KM za realizaciju projekata za obilježavanje 30. godišnjice ZOI' 84 i 100. godišnjice od početka Prvog svjetskog rata. Imajući u vidu izuzetan značaj tih događaja koji Sarajevo stavljaju u centar svjetskih zbivanja, predloženo je da se prilikom rebalansa ovogodišnjeg općinskog budžeta izdvoje dodatna sredstva za potporu projektima iz oblasti sporta, kulture i umjetnosti, zaštite prirodnog i graditeljskog naslijeđa a kojima se ukazuje na razvojne mogućnosti i šanse ovih prostora.

 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti