Priznanje Općini Centar od NVO altruista ''Svjetlo''

Nevladina organizacija altruista ''Svjetlo'' je historijskim časom u Edukativnom centru za socijalno uključivanje ''S...'' (Logavina 11) obilježila 21. januara 2014. godine Dan Martina Luthera Kinga.
Priznanje Općini Centar od NVO altruista ''Svjetlo''

U sklopu tog druženja održano je i kviz takmičenje članova udruženja o temi ''Šta sam naučio o Martinu Luteru Kingu''.

Svečanosti je prisustvovala predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Vijeća Varja Nikolić koja je, u ime Općine Centar, ovom prilikom preuzela priznanje koje je NVO altruista ''Svjetlo'' dodijelilo središnjoj sarajevskoj općini za kontinuiranu podršku njihovom radu i ostvarenju mnogih snova mladih sa umanjenim sposobnostima.

Prilikom uručenja priznanja, predsjedavajuća Nikolić je kazala: ''U ime Općine Centar i Općinskog vijeća želim se zahvaliti na priznanju koje nam mnogo znači. Također, želim izraziti osobno duboko poštovanje za vaš nesebičan rad i angažman sa osobama koje zaslužuju brigu, pažnju i ljubav. Vaše aktivnosti njima život čine ugodnijim i na njihovim licima se vidi da su sretni. Vi i vaši članovi ste reprezentanti izgradnje jednog boljeg društva, sa jednakim mogućnostima za sve ljude. Istinski vjerujem u to i naša općina će uvijek podržavati vaš rad.''

Osim Općini Centar, priznanja su dodijeljena Veleposlanstvu SAD-a, Ministarstvu rada i socijalne politike Kantona Sarajevo i Općini Stari Grad. NVO altruista ''Svjetlo'' obilježava Dan Martina Luthera Kinga od 2012. godine kada su članovi organizacije i Patrick Moon zajednički postavili Luterov fotoportret u prostorijama Centra u Logavinoj ulici a koji simbolizira gradnju demokratskog društva.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti