Pomoć osnovcima pri odabiru daljeg školovanja i karijere

U sklopu podrške nevladinim organizacijama za projekte koji su usmjereni prema mladima, Općina Centar je iz prošlogodišnjeg budžeta izdvojila 1.000 KM Centru za razvoj omladinskog aktivizma za sufinansiranje projekta ''Pronađi svoj put''.
Pomoć osnovcima pri odabiru daljeg školovanja i karijere

Projekt ima za cilj pružiti, kroz razmjenu iskustava i saradnju, savjetodavnu pomoć učenicima osnovnih škola pri odabiru daljeg školovanja i karijere i na taj način inicirati uspostavu i razvoj održivog obrazovnog sistema kojim bi se doprinijelo smanjenju nezaposlenosti mladih. U projektu ''Pronađi svoj put'' sudjelovala su po tri učenika devetih razreda iz osam osnovnih škola sa područja središnje sarajevske općine. Aktivisti Centra za razvoj omladinskog aktivizma su zajedno sa članovima Mreže vijeća učenika Kantona Sarajevo pružili maturantima korisne informacije o načinu polaganja eksterne mature i održali predavanja o profesionalnoj orijentaciji.

Osim toga, Centar za razvoj omladinskog aktivizma je izradio i Mali priručnik za buduće srednjoškolce koji daje informacije o svim zanimanjima s ciljem da učenici donesu promišljenu odluku o svom budućem obrazovanju u skladu sa sopstvenim interesovanjima te potrebama tržišta rada.

 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti