U pripremi Strategija prema mladima općine Centar

U velikoj sali Općine Centar održan je 21. januara 2014. godine konzultativni sastanak o izradi dokumenta ''Strategija prema mladima općine Centar''.

Sastanak sa članovima Koordinacionog tijela i radnim grupama za izradu strategije vodila je pomoćnica općinskog načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero, koja je istakla da Općina Centar izradom i donošenjem strategije prema mladima iskazuje dugoročno opredjeljenje u stvaranju socijalnih, obrazovnih, kulturnih, materijalnih i drugih uslova za trajnu dobrobit mladih te za potrebe njihovog aktivnog učestvovanja u društvenim aktivnostima koje doprinose razvoju zajednice.

Pored Udruženja ''Idea'', u kreiranje dokumenta aktivno su uključene i općinske službe, Komisija Općinskog vijeća Centar za pitanje mladih kao i predstavnici drugih institucija i nevladinih organizacija. Planirano je da se u roku od 90 dana provede istraživanje o problemima i potrebama mladih sa područja Centra, koje će poslužiti u izradi strateškog dokumenta. Nacrt strategije prema mladima će biti upućen u javnu raspravu, nakon čega će prijedlog biti upućen Općinskom vijeću Centar na razmatranje i usvajanje, čime će postati obavezujući dokument koji sadrži tačno utvrđene rokove za realizaciju pojedinih projekata i aktivnosti te potrebna finansijska sredstva za njihovu realizaciju.

Za izradu ''Strategija prema mladima općine Centar'' iz općinskog budžeta je izdvojeno 5.900 KM udruženju ''Idea''.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti