Isplata razlike invalidnine za civilne žrtve rata

U skladu sa Odlukom Federalnog ministarstva rada i socijalne politike FBiH o povećanju osnovice za obračun mjesečnih novčanih naknada za civilne žrtve rata, Služba Općine Centar za rad, socijalna pitanja i zdravstvo poziva sve nasljednike civilnih žrtava rata koje su preminule u periodu od 01. januara do 31. jula 2013. godine, da putem protokola Općine Centar Sarajevo podnesu zahtjeve za obračun i isplatu razlike novčanih sredstava za pomenuti period.
Isplata razlike invalidnine za civilne žrtve rata

Zahtjev se odnosi na nasljednike korisnika prava koja su bila priznata umrlim civilnim žrtvama rata, a odnose se na: porodičnu i ličnu invalidninu, mjesečno lično novčano primanje, dodatak za njegu i pomoć od strane drugog lica, te na naknadu za ortopedski dodatak.

 

Uz zahtjev je potrebno dostaviti slijedeću dokumentaciju u originalu ili ovjerenoj kopiji: pravosnažno rješenje o proglašenju nasljednika iza umrlog korisnika prava civilne žrtve rata izdatog od strane nadležnog suda, potvrdu o prijavi mjesta prebivališta-boravišta nasljednika ne stariju od tri mjeseca, izvod iz tekućeg računa nasljednika umrlog korisnika prava civilne žrtve rata otvorenog u banci prema vlastitom izboru, te ovjerenu kopiju lične karte. Za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti u Službi za rad, socijalna pitanja i zdravstvo Općine Centar (soba 309/III) ili na broj telefona 033/562-450.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti